Польща задіяла дві пари винищувачів F-16 - через масовану ракетну атаку по Україні

НОВИНИ 02.01.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 2 січня, Польща задіяла дві пари винищувачі F-16 з огляду на чергову масштабну ракетну атаку росії по Україні.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі.

"Повідомляємо, що спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації російської федерації щодо завдання ударів по території України.

Для гарантування безпеки повітряного простору Польщі було задіяно дві пари винищувачів F-16 і авіазаправник союзників.

Близько 5:45 ранку стартувала американська пара, дислокована на базі в Лаську, і близько 6.15 польська пара – з бази в Кшесінах.

Попереджаємо, що діяльність польської та союзницької авіації в нашому повітряному просторі може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у східній частині країни", - сказано у повідомленні.

Згодом Оперативне командування Збройних сил Польщі пінформувало, що у зв’язку зі зниженням рівня загрози припинено чергування польських та союзницьких літаків у повітряному просторі Польщі: "Задіяні одиниці повернулися до своїх баз і стандартної операційної діяльності. Військо Польське постійно стежить за ситуацією на території України та залишається в постійній готовності забезпечити безпеку повітряного простору Польщі".

Нагадаємо, сьогодні, 2 січня, вночі стався масований обстріл України. Ураження зазнали житлові багатоповерхівки, складські приміщення, критична інфраструктура у Києві та Харкові. У Києві та області загинуло три людини.

Також нагадаємо, що у п'ятницю, 29 грудня, під час масованої ракетної атаки російської армії терору по Україні одна із них залетіла на 3 хвилини у повітряний простір сусідньої Польщі.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: