2 січня вночі стався масований обстріл України: є загиблі, - відео

НОВИНИ 02.01.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 2 січня, вночі стався масований обстріл України. "Житлові багатоповерхівки, складські приміщення, критична інфраструктура - росія бʼє у властивій їй терористичній манері", - про це у ФБ повідомляє міністр у МВС України Ігор Клименко.  

"Київ. Оперативні служби працюють у 6 районах, де виникли 7 пожеж: Оболонському, Печерському, Подільському, Соломʼянському, Святошинському та Деснянському.

Із багатоповерхівки в Соломянському районі евакуйовано понад 130 людей. Близько 20 врятовано надзвичайниками із заблокованих приміщень. Загалом у столиці зафіксовано понад 20 поранених.

Київщина. Постраждали Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони.

На Фастівщині ліквідовано загорання житлового будинку. Дві людини загинуло.

У Вишневому пошкоджено 5 багатоквартирних житлових будинки та більш як 40 автомобілів. Постраждали 7 осіб.

Харків. Удари по середмістю. Одна загибла особа. 41 травмовано. Багато руйнувань цивільної інфраструктури.

Інформація станом на 10:00. Кількість постраждалих змінюється", - сказано у повідомленні. 

Згодом міський голови Києва Віталій Кличко у ФБ написав: "Виїхав до багатоповерхівки у Соломʼянському районі столиці, де сталося загоряння внаслідок ранкової ракетної атаки. Картина гнітюча… Зараз на місці працюють рятувальники, пожежні, медики. На цю годину одна жінка загинула, постраждали 43 людини. 37 із них медики госпіталізували, шістьом надали допомогу на місці.

Неподалік від будинку організували тимчасовий пункт обогріву, де людям надають необхідну допомогу.

Також від ракетної атаки постраждали будівлі у Подільському, Святошинському, Печерському, Оболонському, Деснянському районах. Скрізь працюють екстренні служби.

Внаслідок атаки у житлових будинках деяких районів міста відсутня електроенергія та водопостачання. Комунальні служби зараз працюють над їх відновленням.

Загалом, у просторі Києва та області сили Протиповітряної Оборони знищили 61 ракету, з них - близько 10 «Кинджалів». А також до цього вночі - 13 «шахедів».

Дякую нашим захисникам– силам ППО, за те, що знищили більшість ворожих цілей".

Водночас на цей час вже відомо, що 2 січня через ракетну атаку по Києву та області загинуло троє людей, у самому Києві - одна загибла.

                                   

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: