Російська ракета 3 хвилини безкарно перебувала у повітряному просторі Польщі

НОВИНИ 29.12.2023 Коментарі 0

У п'ятницю, 29 грудня, під час масованої ракетної атаки російської армії терору по Україні одна із них залетіла на 3 хвилини у повітряний простір сусідньої Польщі.

Це стало відомо з брифінгу після засідання Бюро національної безпеки Польщі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

Начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Вєслав Кукула заявив:

- Усе вказує на те, що російська ракета вторглася в повітряний простір Польщі. Ми маємо підтвердження цього на національному та союзницькому радарах. 

Polsat News із посиланням на джерела раніше повідомляв, що, найімовірніше, в польський повітряний простір влетіла російська рилата ракета Х-22 або Х-101. Опісля вона повернулася в Україну, де її збила протиповітряна оборони ЗСУ.

Зауважимо, що Х-22 – надзвукова ракета, що летить зі швидкістю 4 тисячі кілометрів за годину. За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, від початку повномасштабного вторгнення росія випустила по Україні приблизно три сотні таких ракет. І жодної українській ППО не вдалося збити. 

Деякі польські, а потім і українські медіа поширювали також інформацію, що ракета впала на території Польщі – в Люблінському воєводстві біля Вожучина-Цукровні, що неподалік українського кордону. 

Цікавою є думка іншого генерала Польської армії Романа Полка. Він вважає, що росія свідомо обстрілює Україну поблизу кордону з Польщею, щоби дестабілізувати чи спровокувати і польську сторону. 

У цьому контексті варто нагадати заяву херсонського гауляйтера володимира сальда. На початку грудня він тараторив, що Україна готує провокацію проти Польщі. Мовляв, йдеться про ракетну атаку із нанесеним маркуванням російської зброї, щоби потім звинуватити росію. 

Не виключено, що у кремлі такою заявою заздалегідь готувалися до відведення від себе підозр. 

На фото defence-ua: найімовірніше, російська Х-101 побувала в польському повітряному просторі протягом нетривалого часу, проте польська ППО хоч і чітко бачила ціль та супроводжувала її, збивати не намагалася. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: