Польща як головний запобіжник проти Росії у ЄС

ПЕРЕКЛАДИ 22.02.2023 Коментарі 0

Одразу після початку російської агресії Польща зайняла безкомпромісну позицію щодо Росії та росіян. Зокрема, першого ж дня війни Польща заборонила мовлення російських телеканалів на своїй території. Потім керівництво країни заявило про закриття повітряного простору для літаків з Росії та почало активно лобіювати збільшення постачання зброї Україні. Варшава однією з перших виступила за прискорене прийняття України до Євросоюзу й активно вимагала від країн ЄС накласти ембарго на російські енергоносії.

Багато в чому завдяки оперативним змінам у своїй зовнішньополітичній стратегії Польщі вдалося нав'язати новий порядок денний в інформаційному полі Європи. Зміни в настроях європейської спільноти, згодом, дозволили більшості урядів надавати більше підтримки Україні, а також радикальніше розірвати налагоджені в минулому економічні та політичні зв'язки з Москвою. Саме польська стратегія геополітичного вигнання РФ з європейського простору прискорила запуск наявних потужностей ВПК, а також підштовхнула до переозброєння низку ключових країн ЄС (Німеччину, Францію і, власне, Польщу).

Підвищення обороноздатності Польщі прямо впливає на розстановку сил у російсько-українській війні. Варшава окреслила чіткі плани збільшити витрати на армію із 2% до 4% ВВП, а чисельність регулярних Збройних сил – зі 150 до 300 тис. чол. Разом із грамотною та лояльною міграційною політикою щодо українців та стратегічною синхронністю з позицією США, дії польського уряду свідчать про пряму зацікавленість Варшави у перемозі ЗСУ над армією РФ. Також рішучість польської влади у питанні військових постачань української армії дозволила налагодити необхідну логістику та забезпечити безперервний потік озброєння. Очевидно, що путінській владі не вдасться найближчим часом згладити протиріччя з Варшавою, а також доведеться серйозно зважати на позицію Польщі щодо ведення своїх військових дій в Україні.

Телеграм-канал ИКАР

Ілюстрація detector.media

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: