Покарання неминуче: російським пропагандистам та колаборантам не місце в Україні

НОВИНИ 16.03.2022 Коментарі 0

Два важливих закони в умовах війни щодо пропаганди та колабораціонізму підписав на початку тижня Президент України.

Змінений і доповнений закон про заборону виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора Володимир Зеленський підписав у понеділок, 14 березня. Документ забороняє виправдовувати, заперечувати агресію Російської федерації та славити людей, які воюють проти України.

У законі також є норми для засобів масової інформації про заборону виправдовувати, визнавати правомірною війну Росії проти України, заперечувати збройну агресію Росії проти України та тимчасово окуповані частини території України, видавати дії РФ в Україні як внутрішній чи громадянський конфлікт, війну.

Окрім того, заборонено прославляти людей, які вчиняли збройну агресію РФ проти України, представників збройних формувань РФ, нерегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд і груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих і фінансованих РФ, а також представників окупаційної адміністрації РФ та представників підконтрольних РФ самопроголошених органів, зокрема шляхом визначення їх як «повстанців», «ополченців», «ввічливих військових людей».

Потраплять під заборону і партії, релігійні та громадські організації, якщо вони пропагують війну чи виправдовують дії країни-агресора.

Але відповідні рішення – аж до кримінальної відповідальності, виноситиме суд.

Що стосується колабораціонізму, то глава держави підписав у вівторок, 15 березня, закони №5143 та №5144, повідомляє «Українська правда».

У документах закладено кримінальну відповідальність за співпрацю з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією та/або її збройними чи воєнізованими формуваннями.

Покарання за колабораціонізм може полягати у забороні обіймати посади в органах місцевого самоврядування чи державної влади чи ув’язненні на термін до 15 років.

Ілюстративне фото: 5.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: