Гіперболізація «хероїзації»: російські танкіст-термінатор і зенітний гігант

НОВИНИ 17.03.2022 Коментарі 0

Пропагандисти в Росії намагаються поліпшити деморалізований дух свого терористичного війська за допомогою вигаданих героїчних вчинків. Причому діють за принципом теоретика і практика фашистської Німеччини Геббельса – чим неймовірніша брехня, тим швидше у неї повірять.

Продукт пропаганди, звісно, підготували для внутрішнього споживання – щоби хоч якось підбадьорити пригнічених величезними втратами російських солдатів.

Добірку чергових фейків подає Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України.

Так, пропагандисти розповідають про танкіста Романа Кулагу, що підбив три українських БМП і вразив позицію снайпера. Після цього вже російський танк зазнав обстрілів від українських сил, але витримав аж 4 влучання із гранатометів і ПТРК. Унаслідок цього механік-водій знепритомнів, оператор-навідник отримав важке поранення, а Кулага з пораненою ногою та обличчям самостійно продовжив бій. І не просто продовжив, а знищив ще один БМП. Після вистріляних усіх снарядів пересів за кулемет та вбив більше 15-ти «націоналістів».

Інший випадок пропаганди описує російського полковника Владіміра Полякова, який зі своєю зенітно-ракетною бригадою за перші дні «спецоперації» нібито знищив 5 літаків Су-24 і 25 безпілотників, у тому числі 12 «Байрактарів».

Кремлівських фантастів не збентежило навіть те, що за перебільшеними даними російського генштабу, вся задіяна авіація та ППО ВКС Росії завдали військам України значно менших втрат.

Особливо російські пропагандисти загострюють увагу на ефективних під час війни українських безпілотниках «Байрактар». Оскільки підтвердити візуально бодай одну збиту одиницю, вдаються до відвертих фейків.

Наприклад, збитий 2020 року в Азербайджані безпілотник у березні цього року видають як український.

«Індійські бойовики здаються нам тепер документальними фільмами. На 20-ий день війни фантазія у рашистських «писак» усе ще кипить, тому чекаємо нових байок»», - резюмують у ЦПД при РНБОУ.

Ілюстративне фото: FB

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: