Північна операційна зона України: посилено захист з повітря та на суші

НОВИНИ 23.10.2023 Коментарі 0

У Північній операційній зоні продовжують формувати та готувати нові мобільні вогневі групи протиповітряної оборони. Їх забезпечують новим сучасним озброєнням іноземного виробництва від країн-партнерів.

Про це у своєму ТГ-каналі повідомив у понеділок, 23 жовтня, командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, мобільні вогневі групи є важливими для захисту України від ворожих атак з повітря і готові до виконання завдань у режимі 24/7.

«Зенітні кулеметні установки – це адекватна відповідь ворогові на його стратегію з виснаження нашої системи протиповітряної оборони. Агресор розраховує на те, що по його БПЛА буде витрачено запас  високовартісних зенітних ракет. Натомість зенітна кулеметна установка дозволяє вирішити бойове завдання з використанням відносно недорогого боєкомплекту. Внесок воїнів армійської ППО в захист Батьківщини важко переоцінити, адже кожна збита і знищена ними ціль –  це врятовані життя, неуражені об'єкти критичної інфраструктури, цивільні споруди та житлові будинки», - зазначив Сергій Наєв.

Також генерал-лейтенант днями повідомив, що на північній ділянці українського кордону вдосконалюють фортифікаційні облаштування, а на основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін.

«На основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Зокрема, протитанкові мінні поля, протитанкові групи мін, комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів, мінованих завалів тощо. Щільність мінно-вибухових загороджень у нашій смузі відповідальності збільшено в 16 разів», - сказав у інтерв'ю Укрінформу командувач ОСУВ «Північ».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: