В Ізраїлі ліквідували міністерство інформації на користь громадам

НОВИНИ 23.10.2023 Коментарі 0

Ізраїльський уряд у неділю вранці, 22 жовтня, ухвалив у телефонному режимі скасувати міністерство інформації. Невикористані кошти у бюджеті міністерства, а це майже 24 мільйони шекелів (приблизно 6 мільйонів доларів США) на 2023-2024 роки, перенаправлять для відновлення ізраїльських поселень навколо сектора Гази, що зазнали руйнувань унаслідок атаки терористів ХАМАСу.

Міністерство інформації очолювала зі 16 січня цього року Ґаліт Дістель-Атбар'ян. 12 жовтня вона оголосила про свою відставку та закликала скерувати гроші на допомогу мешканцям на півдні Ізраїлю, написавши про це у соцмережі Х.

«Управління урядовою установою є дорогою справою, і народу Ізраїлю потрібен кожен шекель. І коли я бачу міністерство інформації, яке позбавлене тих повноважень, які йому були надані на початках, можу тільки чесно визнати, що кожен день його роботи  є марною тратою державних грошей.

За теперішнього розкладу ця посада не може зробити значний вклад у країну, і благо держави для мене важливіше за все інше. Через усе це я вирішила піти у відставку з посади міністра інформації», - написала Ґаліт Дістель-Атбар'ян.

Як повідомляло Суспільне, після нападу ХАМАС на Ізраїль частину повноважень міністерства інформації передали міністерству у справах діаспори.

Більше того, багато журналістів і спостерігачів протягом 2023 року зазначали, що міністерство інформації не мало реальних повноважень і складалося виключно з апарату самого міністра. А його нечисленні інформпродукти – відеоролики та пости англійською мовою про позицію уряду щодо питань реформування судової системи – викликали глузування через їхню якість і запізніле оприлюднення.

Найсвіжішої критики Ґаліт Дістель-Атбар'я зазнала через відсутність активності з боку її відомства в умовах війни Ізраїлю з ХАМАС.

Фото – mako.co.il

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: