Підсумки російського ракетного терору по цивільній інфраструктурі України

НОВИНИ 26.01.2023 Коментарі 0

Українська ППО непогано впоралася з масованою ракетною атакою рашистів-терористів у четвер, 26 січня. Із 55-ти ракет українські сили протиповітряної оборони знищили 47.

Такі цифри оприлюднено на сторінці у FB головнокомандувача Збройних Сил України.

«Держава-терорист рф сьогодні завдала масованого ракетного удару по території України. Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягнули своїх цілей», - йдеться у повідомленні.

За словами головнокомандувача – генерала Валерія Залужного, мета росіян залишається незмінною – психологічно тиснути на українців і руйнувати критичну інфраструктуру держави.

Попри загалом традиційно непоганий результат роботи української ППО, деякі російські ракети долетіли до цілей. Виокремити потрібно нічну роботу ППО проти іранських дронів-камікадзе Shahed. Росіяни запустили 24 одиниці зі східного узбережжя Азовського моря. Усі знищено силами зенітно-ракетних підрозділів, винищувальної авіації, мобільними вогневими групами Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО інших складових Сил оборони України. Більшість «шахідів» знищили в зоні відповідальності повітряного командування «Центр».

За повідомленням ТГ-каналу «Укренерго», 26 січня вночі і зранку ворожа атака ракетами по енергетичній інфраструктурі України стала 13-ою, а дронами – 15-ою.

У четвер пошкоджень зазнало обладнання у південному, центральному та південно-західному регіонах.

«У Дніпровському регіоні на одному з енергооб’єктів основне високовольтне обладнання знищено. Проблеми з енергоживленням, спричинені обстрілами, на півдні, в тому числі й в Одеській області. По всій Україні під час атаки були запроваджені аварійні відключення. Зараз поступово повертаються планові графіки обмежень. Дефіцит в системі значний. До всіх областей доведені ліміти споживання», - повідомили в «Укренерго».

На Київську область і столицю України росіяни спрямували основну кількість спочатку дронів, а потім ракет.

«Сили ППО відпрацювали гідно. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих. Попередньо маємо інформацію щодо пошкоджень об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області. Переважно це вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад. На місцях працюють усі необхідні екстрені служби. Наслідки масованих атак встановлюються. Також є влучання в енергетичний об’єкт», - повідомила в ТГ-каналі Київська обласна військова адміністрація.

Міський голова Києва Віталій Кличко за підсумками ракетного обстрілу повідомив, що вибухи пролунали у Дніпровському районі столиці. На місце виїхали всі служби слідують на місце. Деталі пообіцяв повідомити опісля. Також він написав у ТГ про влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі Києва – «наразі є інформація про одного загиблого і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики».

Не минулося і без фейків. У деяких соцмережах розганяли інформацію про влучання ракет на території Львівської області. Голова обласної війської адміністрації Максим Козицький спростував ці фейки у своєму ТГ-каналі.

Також у соцмережах коментують (дехто з обуренням, як от у FB Marina Daniluk-Yarmolaeva) спосіб викладу інформації головою Вінницької ОВА Сергія Борзова, який «оригінально» повідомив про «повітряний бій» у небі, чим викликав у декого думки про появу російської авіації над Вінничиною. Згодом у Телеграмі слово повітряний виправили на протиповітряний.

Терористична росія в середньому раз на два тижні назбирує ракет для чергового удару по цивільній інфраструктурі України. Цими ударами у Кремлі сподіваються досягнути одразу декількох цілей. Але, в підсумку, отримують протилежні результати:

  • Захід усе сміливіше переступає через намальовані путіністами «червоні лінії» - після «хаймарсів» і танків на озброєнні у ЗСУ появляться літаки та, не виключено, ракети більшого радіусу дії;
  • українці загартовуються виживати у непростих умовах за допомогою генераторів, мудрості, сміливості, незламності духу та віри в Перемогу над росіянами, які вдалися до чергового акту геноциду.

За підрахунками ТГ-каналу «Быть Или», що ґрунтуються на даних українського командування після кожного обстрілу, з жовтня минулого року дотепер росія випустила по Україні 728 ракет.

За місяцями:

Жовтень: 210;

Листопад: 190;

Грудень: 235;

Січень: 90.

Блекаут стався лише раз – 23 листопада. Відтоді російським терористам жодного разу не вдалося «покласти» українську енергетику. Попри те, що у грудні інтенсивність обстрілів була найвищою.

«У січні інтенсивність знижується, Росія починає економити ракети, і що далі, то очевидніше, що вона не зможе занурити Україну в темряву на тривалий час, - йдеться у тексті. - Проблема в тому, що навіть одна шалена ракета, що переплутала житловий будинок з неіснуючим складом боєприпасів, може забрати життя 45 осіб, а поточну інтенсивність (40-50 ракет разів на 2-3 тижня) Росія, зважаючи на все, зможе підтримувати».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: