Нічний рейд через Дніпро у Каховку розвідників України – білоруські добровольці зазнали втрат

НОВИНИ 26.01.2023 Коментарі 0

Група спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України за участі Збройних Сил України провела розвідувальний рейд в окупований район біля Нової Каховки. У складі групи перебували і білоруські добровольці, які воюють у лавах ЗСУ. На жаль, не усім вдалося повернутися з рейду неушкодженими та живими.

Кремлівські засоби масової пропаганди з посиланням на свої не менш брехливі силові структури написали, що «російські війська запобігли спробі українських підрозділів форсувати Дніпро в районі Нової Каховки, знищено близько 100 солдатів супротивника».

За інформацією ГУР МО України, завдяки співпраці з місцевими партизанами та за допомогою спецзасобів розвідники встановили точне розташування передового пункту управління рашистів.

Подолавши щільне мінування берегової лінії і фортифікаційні споруди, група переправилась через річку та висадилась на протилежному березі.

Під час бою з ворогом розвідники із гранатометів знищили будинок із командним пунктом.

«Сприйнявши висадку як спробу прориву лінії оборони, рашисти одразу залучили бойові резерви – підрозділ сил спеціальних операцій, авіацію і бронетехніку. Завдяки цьому розвідка отримала вичерпні дані щодо кількості, складу та місць розташування ворожих резервів», - йдеться у повідомленні.

Під час бою ворог зазнав утрат – знищено щонайменше 12 окупантів, бронетранспортер 82А та захопили полоненого, з яким повернулися на правий берег Дніпра.

У цій операції брали участь білоруські добровольці. Як повідомив ТГ-канал Беларускі Дабраахвотніцкі Корпус, важкопоранено одного з командирів. 

«Жорсткий бій і, на жаль, є втрати з боку БДК... Також зараз у лікарні з важким пораненням один із наших командирів Родіон «Гена». Він повів групу вперед і одним із перших зустрів ворожий вогонь. Гено, видужуй швидше! Брати, ми за вас помстимося! Шляхті – Честь, Рабам – Жах!» - йдеться у повідомленні.

БДК також розповів про загиблого під час виконання бойового завдання Руслана Абломава із позивним «Русік».

«Зі зброєю в руках, як справжній Воїн, віддав життя на полі бою за Волю Українського Народ»! Навіки Слава Герою!» - сказано в тексті.

У полеглого білоруса залишилася маленька донька. Допомогти його сім’ї можна за реквізитами: банка «Монобанку»;

номер банківської картки 5375 4112 0349 0185

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: