Тихановська зустрілася із заступником держсекретаря США Кемпбеллом: про що домовилися

НОВИНИ 18.09.2024 Коментарі 0

Лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська 13 вересня у Вільнюсі мала зустріч із заступником держсекретаря США Куртом Кемпбеллом. Про це повідомили в Об'єднаному перехідному кабінеті.

Світлана Тихановська подякувала США за підтримку та солідарність із білоруським народом. Своєю чергою американський дипломат зазначив, що США продовжать підтримувати білорусів та демократичну спільноту.

Під час зустрічі Тихановська та Кемпбелл обговорили низку питань.  Однією з головних тем стала військово-політична ситуація в Білорусі: використання Росією білоруського повітряного простору для військових дій проти України, а також постачання офіційним Мінськом зброї для російської армії. Тихановська наголосила, що білоруське суспільство проти війни.

Також обговорено можливі кроки міжнародної спільноти та США щодо звільнення політв'язнів та припинення репресій у Білорусі.

Окрім того, Тихановська закликала не визнавати майбутніх президентських «виборів» у Білорусі, оскільки вони не будуть прозорими, вільними та чесними і не можуть бути визнані міжнародною спільнотою.

 У ході зустрічі сторони обговорили продовження стратегічного діалогу «Білорусь - США».  Вони домовилися й надалі працювати за низкою напрямків (політв'язні, ЗМІ, національна ідентичність, захист прав людини) та провести наступну зустріч у найближчі місяці.

 Обговорювали на зустрічі та санкції проти офіційного Мінська.  Тихановська зазначила, що санкційний тиск на організації та окремих осіб, які здійснюють репресії та беруть участь у війні, має продовжуватися.

Фото – лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська та заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл / tsikhanouskaya.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: