Названо число українців, які після російського вторгнення у 2022-му в'їхали до Білорусі та залишилися

НОВИНИ 18.09.2024 Коментарі 0

Білоруське громадянство щороку набувають 4-4,5 тис. іноземців. Про це в ефірі СТВ («Столичне телебачення» – один із трьох національних телеканалів, який веде мовлення на всю Білорусь) розповів заступник начальника департаменту з громадянства та міграції МВС Білорусі Павло Хрищенович.

«На сьогодні у нас щорічно (в принципі, цифра за останні 10 років практично не змінилася) приблизно від 4 до 4,5 тисячі іноземних громадян набувають білоруське громадянство. Трійки лідерів – це, звичайно, Україна, росія та Казахстан. Є й багато інших країн, далеке зарубіжжя, у тому числі і Палестина, і Афганістан», - сказав він.

За його словами, останнім часом також білоруське громадянство хочуть отримати громадяни Литви, Латвії та Естонії.

В ефірі ток-шоу «По суті», що мало назву «Іноземці обирають Білорусь! Чим приваблює Синьоока», взяли участь представники різних структур. Також оприлюднили кількість громадян України, які після початку російського вторгнення у 2022 році в'їхали до Білорусі та залишилися у країні.

«3,5 тисяч (українців) до нас в'їхало два роки тому, а залишилися проживати на постійно 1,5 тисяч. 600 із них тепер просять про надання статусу біженця – це додатковий захист. Я хочу сказати, що люди, можливо, ще б і залишилися, але вони переїхали. Хтось у Російську Федерацію, хтось, напевно, спробував щастя закордоном, поїхав у надії, що там краще. Але тепер люди масово повертаються. Ми спостерігаємо тенденцію, що українці, які в'їжджали до нас два роки тому, повертаються назад до нас до Білорусі. Просять, щоб ми знову їх дали притулок, допомогли з роботою та житлом», - розповіла член Ради республіки Алла Смоляк.

Фото – член Ради Республіки Національних зборів Республіки Білорусь Алла Смоляк / Інстаграм Ради Республіки

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: