Перелік одіозних росіян зі санкційного списку від ЄС

НОВИНИ 24.06.2024 Коментарі 0

У 14-му пакеті санкцій проти російської федерації Європейська Рада запровадила обмежувальні заходи ще до 69-ох осіб і 47-ми організацій, які «відповідають за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Жозеп Боррель зазначив

- Наші санкції вже суттєво послабили російську економіку та завадили путіну здійснити свої плани знищити Україну, хоча він все ще продовжує незаконну агресію проти мирного населення та цивільної інфраструктури. 14-ий пакет санкцій демонструє нашу єдність у підтримці України і прагненні обмежити злочинну діяльність росії проти українців, включаючи спроби обійти санкції ЄС.

У пресрелізі, викладеному на сайті Європейської Ради, згадано основних дієвих осіб, причетних до підтримки російської агресії. Санкції спрямовані проти бізнесменів, пропагандистів і громадських діячів, членів армії та судових органів, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, а також співробітників федеральної служби безпеки рф, причетних до незаконного релігійного переслідування в анексованому Криму, й уряду.

Серед компаній є такі, що обходять санкції ЄС через фінансові операції та постачання заборонених товарів. Також компанія, що керує портом «Східний», через який ішли зброя та боєприпаси з КНДР до росії.

Під санкції потрапив і Міжнародний дитячий центр «Артек», який організовує табори для дітей з незаконно окупованих територій України, Фонд Кадирова, який проводить програми перевиховування для українських дітей і підлітків, і Білоруський республіканський союз молоді, який активно бере участь у депортації українських дітей з незаконно окупованих територій.

«Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, зараз поширено на понад 2 200 фізичних та юридичних осіб. Ті, кого визначили сьогодні, підпадають під заморожування активів, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичні особи також підпадають під заборону в’їзджати у ЄС чи долати його територію транзитом», - йдеться у релізі.

За інформацією ВВС, персональні санкції запроваджено проти актора івана охлобистіна і співака шамана, які активно виступали на підтримку війни проти України, а також співачки поліни гагаріної, командувача вмф росії адмірала алєксандра моісєєва, медіаменеджера арама габрелянова та матері очільника Чечні аймані кадирової (та її фонду).

Серед великих компаній, що потрапили до 14-го пакету санкцій, - найбільша судноплавна компанія росії «Совкомфлот», пасажирська авіакомпанія «Уральські авіалінії» та вантажний авіаперевізник «Волга-Дніпро» (разом із власниками та дочірніми компаніями).

Під персональні санкції також потрапили таймураз боллоєв – президент броварні «Балтика» (її кремль відібрав у міжнародного концерну Carlsberg), мільярдери роман троценко й ігор алтушкін і держсекретар російсько-білоруської союзного утворення дмітрій мєзєнцев.

Під санкціями тепер і колишня спортсменка та телеведуча марія кісєльова (вела гру «слабоє звєно»), а тепер  депутатка мосміськдуми.

На фото з відкритих джерел – найбільша російська судноплавна компанія та один зі світових лідерів у морських перевезеннях вуглеводнів Совкомфлот, заснована 1988 року. Головний офіс – у Санкт-петербурзі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: