Пекін спровокував дипломатичний скандал

НОВИНИ 26.04.2023 Коментарі 0

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський назвав багаторічного очільника зовнішньополітичного відомства російської федерації сєрґєя лаврова клоуном. Його слова стали реакцією на висловлювання лаврова про президента Чехії Петра Павела.

«Висловлювання клоуна Лаврова про нашого президента Павела, є смішними. Росія – терористична держава, і її керівництво має постати перед міжнародним трибуналом», - написав Ліпавський у своєму твіті.

Перед цим президент Чехії Петр Павел заявив, що Китаю не можна довіряти роль посередника-миротворця між росією та Україною, мовляв Пекіну вигідно затягувати війну.

На цю заяву лавров відреагував словами: «це заяви такого роду, які не мають нічого спільного із роботою нормального політичного діяча».

Тим часом уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин вважає, що в росії розчаровані результатами перемовин з Китаєм.

«Російські силові кола розчаровані підсумками російсько-китайських переговорів. Вони вказують на відсутність конкретики та численні протиріччя в інтересах обох країн. Відсутність спільної зустрічі з журналістами є символічною для правлячих кіл Росії. Представники російської еліти пояснюють це відсутністю довіри між Путіним і Сі», - написав польський урядовець у своєму твіті.

На думку Станіслава Жарина, «співпраця Росії та Китаю – це лише тактичний союз проти Заходу».

Також читайте: Вступ України до ЄС та НАТО: це не питання «чи», а тільки питання «коли» - президент Чехії

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: