Американці викинули популярного пропагандиста Карлсона з телеефіру

АНАЛІТИКА 26.04.2023 Коментарі 0

За звільненим з американського кабельного телеканалу Fox News ведучим Такером Карлсоном найбільше побиваються… рашапропагандисти та Дональд Трамп. А московити тим часом загорілися ідеєю переманити зірку до себе попрацювати. Чим же він їм такий милий?

Хто такий Карлсон

У своїх шоу Карлсон транслював погляди найбільш консервативної частини американського суспільства, яка підтримує екс-президента Трампа, пише російська служба BBC. І додає, що при цьому в особистому листуванні Карлсон зізнавався, що ненавидить Трампа.

«Ми вже дуже близько до того, щоб нарешті мати можливість ігнорувати Трампа в більшість вечорів, - писав у розкритому на одному з судів особистому листуванні Карлсон 4 січня 2021 року, за два дні до проголошення Джо Байдена президентом. - Я, слово честі, чекаю не дочекаюся. Я пристрасно його ненавиджу».

Оприлюднювалися й ще декілька антитрампівських його висловлювань, проте вони не завадили самому Дональдові Трампу кілька тижнів тому знову дати Такеру Карслону інтерв'ю – перше після того, як він, Трамп, став офіційно обвинуваченим у кримінальній справі. Популярність – страшна сила, і хто ж, як не Трамп, знає про це найкраще.

На Fox Такер Карлсон прийшов у 2009 році. Своє «іменне» вечірнє шоу він почав вести у 2016 році. До приходу на Fox News Карлсон вів передачі на телеканалах CNN та MSNBC, а потім разом із колишнім політичним радником Республіканської партії Нілом Пателем заснував сайт Daily Caller.

Як пишуть кореспонденти BBC у Вашингтоні Бернд Дебюссман та Ентоні Зуркер, 53-річний Карлсон був не просто популярним ведучим, чиє щовечірнє шоу з восьми до дев'ятої вечора дивилися мільйони, але й людиною, яка багато в чому задавала повістку для консервативної частини. і через неї – Республіканської партії. «У його передачі глядачам пропонувався набір консервативних поглядів на різні проблеми - від імміграції та злочинності до питань раси, статі та сексуальної орієнтації» - пояснюють журналісти.

«Мабуть, найпопулярніший консервативний ведучий США Такер Карлсон, який послідовно виступав проти підтримки України, залишає FOX News. Його програма збирала найбільше переглядів зі всіх вечірніх телешоу на американському телебаченні її жива аудиторія перевищувала 3 мільйони людей. Багато американців дивились FOX лише через Карлсона», - написав на своїй сторінці у Facebook журналіст «Голосу Америки» Остап Яриш.

Також цей телешоумен регулярно ставав героєм публікацій Центру протидії дезінформації при РНБОУ – за трансляцію російських наративів, часто – дезінформації та маніпуляцій громадською думкою.

Наприклад, нещодавно він стверджував, ніби Україна програє у війні з росією. Мета цієї маніпуляції – спровокувати США припинити постачання допомоги Україні (адже сенсу підтримувати країну, яка начебто зазнає поразки, немає).

«США є безпосереднім учасником бойових дій у війні проти росії. Поки ми говоримо, американські солдати воюють з російськими солдатами», - заявляв Карлсон, зазначивши, що про це нібито свідчать витоки секретних документів Пентагону.

Телеведучий розповідав своїм глядачам, що президент Зеленський вимагає від них відправляти дітей на війну в Україну. «Вони критикують спікера Палати представників за те, що він не підлабузнюється до корумпованого іноземного лідера, який вимагає, щоб ви відправили своїх дітей на війну в країну, яку навіть не можете знайти на карті», – заявив Карлсон.

Таким чином він з метою дискредитації перекрутив слова Зеленського на пресконференції 24 лютого, коли президент припустив, що перемога росії в Україні може призвести до ширшого конфлікту, в який будуть втягнуті США, і тоді їм доведеться посилати своїх синів і дочок на війну, як це робить Україна зараз.

Раптове звільнення

Заява телеканалу про те, що вони за взаємною згодою сторін припиняють співпрацю з Карлсоном, стала для багатьох великою несподіванкою.

Як звернули увагу західні журналісти, Карлсон розлучився з Fox News через шість днів після того, як корпорація Fox, яка володіє каналом, погодилася у позасудовому порядку виплатити майже 800 млн доларів фірмі-виробнику машин для голосування Dominion.

Ця компанія подала на Fox Corp. до суду за те, що, на думку позивачів, її канал розповсюджував наклеп Трампа та його прихильників, які стверджували, що результати президентських виборів 2020 року сфальшовані, у тому числі за допомогою машин для голосування.

Під час попереднього розгляду адвокати доводили, що співробітники Fox News свідомо спотворювали факти – і в цьому їм допомогло розкрите листування Карлсона (цитату з якого ми навели вище).

Прикметно, що у рашаЗМІ зараз просто злива статей про те, який опозиційний до нинішньої влади США та особисто Байдена був товариш Карлсон. Як він будив Америку «словами правди», був справжнім «русофілом і правдорубом». Це ж насправді говорить багато про що.

Куди полетить Карлсон

«Тепер найцікавіше питання – що буде далі. Не здивуюсь, якщо ім’я Такера Карлсона у той чи інший спосіб з’явиться у політичному вимірі США. Якщо не в цих передвиборчих перегонах, то згодом», - прогнозує Остап Яриш із «Голосу Америки».

Про можливість подальшої політичної кар’єри популярного ведучого телешоу зараз говорять багато політиків і журналістів. Однак у нього є і суперпропозиція, якою гріх не скористатися.

Команда телеканалу «Соловйов Live» написала листа Карлсону, в якому запропонувала роботу у них.

«Дорогий Такер! ЗМІ США втратили свій останній голос розуму. <…> Ми із задоволенням запропонуємо вам роботу як експерта або ведучого, якщо вам видасться цікавою дана пропозиція», - йдеться у листі, про який, звісно, оповістили більшість рашаЗМІ. А тезка рашистського ведучого, очільник того, що в рф називають «спілкою журналістів» владімір соловйов потішився сценарію, коли б американський пропагандист влився у лави рашапропагандистів.

Мабуть, Карлсон би й справді дуже органічно дивився у шоу російських пропагандистів на рашаТБ – звідти його би точно не вигнали.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: