Patriot з Румунії захищатиме українське небо

НОВИНИ 05.09.2024 Коментарі 0

Указ про передачу Україні комплексу протиповітряної оборони Patriot підписав у четвер, 5 вересня президент Румунії Клаус Йоганніс. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті румунського президента.

Також від Румунії ми отримаємо транспортні засоби, запасні частини, обладнання для технічного обслуговування, початковий пакет матеріально-технічної підтримки, послуги з навчання та інше необхідне для Patriot обладнання.

Відповідний закон був схвалений урядом і обома палатами парламенту Румунії. У схваленому законопроєкті зазначається, що Румунія надасть одну зі своїх семи систем Patriot у конфігурації PAC-3. При цьому не зафіксовано точної дати передачі Україні комплексу – це залишається на розсуд румунського уряду.

Принципове рішення передати ЗРК Україні румуни ухвалили ще у червні. Зараз нарешті вирішені законодавчі нюанси.

Не виключено також, що ця передача здійснюється за умови, що Румунія продовжить переговори з членами Альянсу, зокрема зі США, з метою отримання аналогічної або еквівалентної системи для забезпечення захисту національного повітряного простору. Збройні сили Румунії є операторами новітніх версій PAC-2 GEM-T та Patriot PAC-3 MSE. Окрім отримання останньої версії системи, Румунія також скористається гнучкою архітектурою конфігурації, щоб оновити наявну систему до останньої версії. Тож із «дірявим небом» внаслідок цього жесту доброї волі румуни точно не залишаться. 

Також читайте: Україна отримає ще один Patriot від країни-сусідки

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: