ЗСУ вдалося зупинити просування Росії на Покровському напрямку, - Сирський

ПЕРЕКЛАДИ 05.09.2024 Коментарі 0

Росія планувала здійснити нову атаку на Україну з Курської області, - заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський в ексклюзивному інтерв'ю CNN у четвер, 5 вересня. Також він повідомив, що ЗСУ вдалося зупинити просування Росії на Покровському напрямку.

У своєму першому телевізійному інтерв’ю після того, як він став головнокомандувачем військ у лютому цьогот року, генерал сказав, що вважає Курську операцію успішною.

«Це зменшило загрозу наступу противника. Ми завадили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоб [ворог] відчув те, що відчуваємо ми щодня», - сказав Сирський. 

Також голвнокомандувач окреслив ключові цілі Курської операції: не дати росії використати Курськ як плацдарм для нового наступу, відвернути сили москви від інших районів, створити зону безпеки, запобігти транскордонним обстрілам цивільних об’єктів, захоплення військовополонених та зміцнення морального духу українських військ і країни в цілому.

Головнокомандувач сказав, що Москва перекинула десятки тисяч військ до Курська, у тому числі деякі з найкращих своїх десантно-штурмових військ.

Водночас визнаючи, що Україна зазнавала величезного тиску в районі навколо Покровська, стратегічного міста, яке протягом декількох тижнів було епіцентром війни на сході України, Сирський повідомив, що його військам тепер вдалося зупинити просування Росії там.

«За останні шість днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр. Іншими словами, наша стратегія працює», - сказав він.

«Ми позбавили їх здатності маневрувати та розгортати їхні сили підкріплення з інших напрямків… і це ослаблення, безсумнівно, відчувається в інших областях. Відзначаємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність наступу зменшилися», - сказав він.

«Противник має перевагу в авіації, в ракетах, в артилерії, в кількості боєприпасів, звичайно, в особовому складі, танках, БМП», - наголосив Сирський і додав, що той факт, що росія має таку матеріальну перевагу, змусив Україну стати розумнішою та ефективнішою у тому, як вона веде війну.

«Ми не можемо воювати так, як вони, тому ми повинні використовувати, перш за все, максимально ефективний підхід, використовувати свої сили і засоби з максимальним урахуванням особливостей місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу», - заявив головнокомандувач, відзначивши українську програму передових безпілотників та високотехнологічну зброю.

Сирський зазначив, що першочерговим завданням є збільшення кількості військових. CNN нагадало, що український уряд прийняв закон про мобілізацію, згідно з яким усі чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані стати на військовий облік і постійно мати при собі свої облікові документи – спроба зробити процес найму більш прозорим та справедливим.

Через сім місяців новобранці прибувають на передову. Але кілька командирів повідомили CNN, що не всі нові солдати готові воювати та регулярно залишають свої позиції.

Сирський зізнався, що війська прямують на поле бою після того, як пройшли менше підготовки, ніж він хотів би.

«Звичайно, кожен хоче, щоиб рівень підготовки був найкращим, тому ми готуємо висококваліфікованих професійних військових», - сказав він. У той же час динаміка на фронті диктує свої вимоги. Сирський пояснив, що новобранці проходять один місяць базової військової підготовки, а потім від півмісяця до місяця і довше – спеціалізовану підготовку перед тим, як їх відправляють воювати.

Сирський сказав, що затримки щодо військової допомоги від США справді спричинили серйозні невдачі на полі бою та призвели до падіння морального духу – те, за його словами, все ще є проблемою.

Він сказав, що часто їздить на передову та проводить час зі своїми військами.

«Ми говоримо однією мовою… ми розуміємо один одного незалежно від того, з ким я розмовляю – чи це рядовий солдат, чи стрілець, наприклад, чи командир бригади, чи командир батальйону», – сказав він.

«Я на цій війні із 2014 року», - нагадав Сирський, маючи на увазі вторгнення Росії на Донбас 10 років тому. – «Іншими словами, передова – це моє життя. Ми розуміємо один одного, я знаю всі проблеми, які відчувають наші військовослужбовці, солдати й офіцери», – додав він.

Інтерв'ю Сирський завершив подякою західним союзникам України за підтримку. Насамкінець він сказав англійською: «Разом ми сильніші. Разом ми можемо перемогти».

Фото – головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський/Телеграм-канал Олександра Сирського 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: