Опозиційні білоруси готують план силового повалення режиму лукашенка

АНАЛІТИКА 16.08.2022 Коментарі 0

Понад півроку білорусів тренували за кордоном для участі у спецопераціях на території Білорусі, окупованої росією і режимом лукашенка. Після перших призначень в Об’єднаний перехідний кабінет керівників силового блоку розпочалося планування щодо зміни самопроголошеного президента і визволення країни.

Про це в інтерв’ю «Радыё Свабода» розповів представник Об’єднаного перехідного кабінету з питань відновлення правопорядку й ініціативи ByPol ​​Олександр Азаров.

За його словами, тренування відбуваються у польському місті Жешув. Тренують бійців такі ж інструктори, як і полк «Пагоня». Тепер основне розподілити повноваження та домовитися про напрямки роботи з Валерієм Сахащиком, який курує у Перехідному кабінеті питання оборони та національної безпеки.

«Зі Сахащиком, наприклад, у нас може бути сумісна робота в деяких моментах, і ми повинні конкретно розподілити свої обов’язки… Ми обговоримо зі Сахащиком сферу впливу, що ми робимо і що він робитиме. Основна робота – продовження плану «Перемога». За участю Сахащика її доведеться трохи переформатувати, але її прийняти за основу… Тепер треба буде домовитися, як ми це зробимо. Ми маємо все розподілити, щоб усі не робили одне й те саме. Зараз основна робота з партизанами в Білорусі», - сказав Олександр Азаров.

Як колишній працівник міністерства внутрішніх справ, він наголосив на необхідності  переходу силовиків на бік суспільства. Щоби відохотити їх служити лукашенкові, потрібно працювати з правоохоронними органами Білорусі.

«Зараз лукашенко готує їх до війни в Україні, а наша справа – перекинути їх на наш бік, щоб, як сказав Сахашик, ми не зустрічалися і не ворогували і, не дай Бог, застосували зброю один проти одного. Я думаю, що Сахащик розбереться з військовими, а ми з іншими так званими силовими структурами…  А ще є реформа МВС... Я провів консультацію з білорусами, які вже працювали над розробкою реформи. Потрібно об’єднати таких людей та створити департамент, що займатиметься саме реформами. Роботи багато, і потрібно знайти більше людей, щоби допомогти. Я зараз дзвоню колишнім силовикам за кордон і запитую, чи можуть вони взяти участь у новому уряді. Загалом, ми домовилися не говорити про наші плани ще 60 днів. Поки що ми не підготували жодного документа, немає навіть положення, що ми будемо робити», - розповів Олександр Азаров.

Через проведену у Вільнюсі Конференцію демократичних сил Білорусі, Комітет держбезпеки лукашенка має проблеми. «Ябацька» невдоволений, що у нього «під носом» провели такий захід. Хоча агенти КДБ працювали за кордоном і навіть «замінували» приміщення, де відбувалася конференція.

«На конференції всі зрозуміли, що потрібно готуватися до силового методу, - каже пан Азаров. - Добровільно лукашенко нікому не віддасть владу. Два роки мирних протестів показали, що ні до чого, крім арештів та проблем людей, це не призводить. Нам писали люди з Білорусі, що «ми готові вийти лише востаннє, коли є серйозна справа», мовляв, ми не готові щось намалювати на стіні і сидіти за це в тюрмі. Люди просять не влаштовувати протести, а дати план і наказ, щоби вся країна в один день вийшла і звалила владу лукашенка. Тому основна наша робота буде спрямована в цьому напрямку. Але це не означає, що ми готуємо якусь криваву революцію. Наша головна мета, щоби силовики перейшли на наш бік, щоби вони не чинили опір та вступали в наші ряди і боролися з лукашенком».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: