Росіяни скаржаться на зіпсовані боєприпаси від лукашенка

НОВИНИ 16.08.2022 Коментарі 0

Боєприпаси на складах у білоруській армії зберігають неналежним чином. Такий висновок зроблено за результатами перевірки боєприпасів і ракетно-артилерійського озброєння, що відбулися на всіх арсеналах і базах зберігання озброєння в Білорусі.

Причиною інспектування складів стали скандальні відгуки росіян на якість поставлених із білоруських складів артилерійських боєприпасів і  ракет для РСЗВ, авіаційних ракет та авіабомб, зенітних ракет. Як повідомляє телеграм-канал «Беларуская выведка», армію лукашенка фактично звинуватили в саботажі, «мовляв, навмисно поставили найнепотрібніше старе, що вийшло з ладу, а собі приховали краще».

Згідно з результатами перевірки, з’ясувалося, що проблема має катастрофічний характер через банальну причину. Протягом 30 років білоруські військові систематично порушували умови зберігання артилерійських боєприпасів і ракет. Також порушували вимоги щодо забезпечення регламентних робіт з технічного обслуговування зенітних ракет та авіаційного озброєння (руйнування упаковки, висока вологість, що спричинила порушення герметичності та корозія). Уме це в сукупності  призвело до виходу з ладу значної кількості боєприпасів, які отримали росіяни. Останні це відчули уже на полі бою в Україні, коли розпочалися масові відмови та надзвичайні події з боєкомплектами.

Так, авіаційні ракети класу повітря-земля і зенітні ракети до ЗРК С-300 та до інших наземних комплексів ППО майже на третину виявилися небоєздатними, зважаючи на вихід з ладу електроніки (зігнили й окислилися контакти, електроніка і плати).

Джерела телеграм-каналу «БВ» припускають, що це стало приводом для відставки осіб, безпосередньо відповідальних у білоруській армії за стан справ щодо зберігання боєприпасів. Адже втрачено значну частину боєздатності на тривалий період часу.

Як повідомляє «Єврорадіо», лукашенко відправив у відставку генерал-майора Геннадія Козловського, який обіймав посаду начальника ракетних військ і артилерії збройних сил – начальника управління ракетних військ і артилерії генерального штабу Республіки Білорусь. Також посади позбувся генерал-майор Ігор Демиденко, який був першим заступником голови держвійськпрому. Обидвох відправили в запас нібито «за віком».

Нагадаємо, ЗІФ писав про те, що режим лукашенка ліг під путіна та віддав не лише територію Республіки Білорусь для нападу на Україну, але й почав постачати боєприпаси та техніку для потреб російської армії головорізів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: