Коломойського арештували: Зеленський каже, що то початок, але схоже на виставу

НОВИНИ 03.09.2023 Коментарі 0

За матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомлення про підозру у вчиненні злочинів отримав фактичний власник великої фінансово-промислової групи Ігор Коломойський.

Про це повідомили в СБУ.

Підозра оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 190 (шахрайство); ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора триває.

Учора ж, 2 вересня, стало відомо, що для Ігоря Коломойського Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід - перебування під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави розміром понад 500 мільйонів гривень.

Потім адвокат Коломойського Олександр Лисак повідомив журналістам, що після суду олігарха доправили у слідчий ізолятор (СІЗО) СБУ, що в Аскольдовому провулку в Києві.

Також адвокат олігарха розповів про намір подати апеляцію на рішення суду, зазначивши, що вносити заставу поки ніхто не планує.

На  арешт Коломойського оперативно відреагував його колишній бізнес-партнер, а тепер Президент України Володимир Зеленський, який зробив такий допис в телеграмі: "Безумовно, ми захистимо Україну і повернемо свободу всій нашій землі. І кожен із нас відчуває, що це буде Україна інших правил. Кордони – ті самі. Демократія – напевно, така ж бурхлива. Свобода – одна з найбільших у Європі, як і завжди.

Але точно без багатолітнього «як завжди» щодо тих, хто грабував Україну та ставив себе вище, ніж закон та будь-які правила. І я дякую українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату кожну – кожну зі справ, які десятиліттями гальмувались. 

Закон повинен працювати. Так є. Так буде. Слава Україні!".

Воднораз Центр Протидії Корупції написав: "Про запобіжку Коломойському. Як не дивно, але прокурор (!) підтримав закритий розгляд свого ж клопотання. Тобто, було що приховувати?

До речі, підстав для закриття всього розгляду не було.

Нічого не заважало судді закрити засідання лише в тій частині, коли треба було повідомляти якісь особисті дані щодо Коломойського.

Це чергова ознака того, що в справі багато проблем і поки що вона схожа на спеціально розіграний спектакль".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: