"Обережно, шахраї!": у Києві кол-центри набирають працівників, використовуючи ім'я відомої криптобіржі Qmall

РОЗСЛІДУВАННЯ 18.03.2024 Коментарі 0

На одному зі столичних сайтів з'явилось оголошення про набір менеджерів до Qmall: у самій біржі стверджують, що вакансій не відкривали, а її ім'я могли використати шахраї

Про активізацію у Києві інтернет-шахраїв зробило розслідування видання "СтопКор". Нижче подаємо деталі.

Невідомі особи розмістили в мережі оголошення про набір менеджерів від імені відомої вітчизняної криптовалютної біржі Qmall, яка спеціалізується на безпечних інвестиціях та активно допомагає Збройним Силам України. У самій криптобіржі запевняють: подібних вакансій не відкривали, а брендом компанії могли скористатись недобросовісні ділки, що підшуковують працівників до так званих "кол-центрів".

Хто може стояти за загадковими оголошеннями, до чого тут імовірно шахрайські "інвестиційні офіси" і як така діяльність дискредитує українських айтівців? Команда СтопКору спробувала розібратись у цій ситуації.

Як стало відомо нашій редакції 15 березня, група невстановлених осіб у Києві розмістили в мережі оголошення про відкриття вакансії менеджера технічної підтримки відомої вітчизняної криптобіржі Qmall. Охочим обіцяють зарплату від 1500 доларів та бонуси від продажів. При цьому попередній досвід роботи від кандидатів не вимагається.

Водночас, представники самої біржі стверджують, що не компанія не відкривала такої вакансії та не проводить набір співробітників цього профілю.

При цьому оголошення, розміщене на одному зі столичних сайтів, підозріло нагадує повідомлення, які зазвичай виставляють у соціальних мережаї шахрайські кол-центри з метою набору "персоналу" до псевдоінвестиційних офісів.

Зауважимо, криптовалютну біржу Qmall було запущено в листопаді 2021 року. Презентація відбулась під час конференції BlockchainUA, що проходила в Києві. Її співвласником є ІТ-бізнесмен Микола Удянський, родом з Харкова. Як розповіли співзасновники, створення біржі – складний та довгий процес, розробка платформи зайняла понад три роки.

За цей час криптобіржа зарекомендувала себе як надійний український продукт із європейською ліцензією. Лише за перші три місяці роботи на платформі Qmall зареєструвалося 100 тисяч користувачів. Однією з гарантій безпеки інвестування є верифікація кожного користувача та зручна для користувачів система багаторівневих автентифікацій.

"У розробку рішення ми вклали понад 3 млн доларів за чотири роки. Це комерційний продукт, який ми вирішили реалізувати і в рамках України. Ми унікальні своїм міжнародним досвідом і рішенням, які ми вдосконалювали понад три роки, також у нас 10 тисяч терміналів від партнера Ibox Bank по Україні, у жодної біржі у світі немає такої мережі", – розповів Удянський.

Оскільки криптобіржа Qmall прямо пов'язана з фінансовою діяльністю, криптовалютними операціями та періодично потерпає від спроб несанкціонованих втручань, існує велика ймовірність того, що розміщені сьогодні вакансії під виглядом набору персоналу в компанію Qmall можуть бути прихованим працевлаштуванням до шахрайських кол-центрів, котрі насправді будуть працювати проти інтересів держави України та дискредитувати відому вітчизняну ІТ-компанію.

"Хоча "БНБ груп" позиціонує свої дії як набір осіб до технічної підтримки криптобіржі, стає зрозумілим, що особи нібито з техпідтримки можуть телефонувати і представлятись безпосередньо працівниками Qmall та таким чином виманювати інформацію про криптогаманці користувачів, кошти на них. Та, своєю чергою, отримають можливість незаконно ними розпоряджатись", - коментує юрисконсульт Богдана Сич.

Слід наголосити, що зі свого боку Микола Удянський активно підтримує ЗСУ, веде законний бізнес та розвиває проєкти в Україні. На тлі повномасштабного вторгнення підприємець продовжує вкладати кошти в розвиток рідного міста – Харкова, а у 2022 році відкрився його кіберінститут Cyberport. Також відомо, що Удянський багато допомагає постраждалим від війни. Бізнесмен не лише фінансує окремі благодійні ініціативи, але й на міжнародному рівні комунікує з дипустановами, громадськими організаціями, відкрито розповідає про війну в Україні на відкритих майданчиках, у соцмережах, телеефірах. Намагається згуртувати за кордоном громади однодумців. аби збільшити розміри допомоги Україні.

Тож, можна зробити висновок, що під приціл імовірних аферистів вже починають потрапляти власники прогресивного українського бізнесу.

Від імені нашої редакції попереджаємо всіх читачів про можливо існуючу шахрайську схему дзвінків від так званої "технічної підтримки" та відкрито звертаємось до всіх правоохоронних органів із проханням розібратись у ситуації та розпочати розслідування щодо викладеної у статті інформації.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли міжнародні шахраї прикриваються іменами відомих в Україні медійних особистостей. Торік обличчя, прізвище і навіть ІР-адресу українського адвоката в своїй рекламі використовувала шахрайська контора, яка розміщена в Києві, але працює на рф.
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: