кремль веде кампанію терору проти української Одеси, яка руйнує російський міф про “Новоросію”

ОКРЕМА ДУМКА 18.03.2024 Коментарі 0

Росія вкотре атакувала Одесу. Ракетний удар 15 березня був найкривавішим у Одесі за два роки повномасштабної війни. Загинула 21 особа, ще 39 постраждалих перебувають у лікарнях. Ворог навмисне бив балістикою по цивільній інфраструктурі міста: під атакою опинилися житлові будинки, господарчі споруди, автотранспорт. Через короткий проміжок часу росія завдала повторного удару в момент приїзду рятувальників, що свідчить про свідому терористичну тактику кремля.

Тільки на початку місяця росія вбила 12 людей в одеській багатоповерхівці, зокрема 5 дітей. Отже кремль вирішив вести цілеспрямовану кампанію терору проти одеситів, цинічні вбивства яких руйнують російські міфи про “Новоросію”, “визволення” та “повернення історичних земель”.

А тим часом, поки світова спільнота вагається і закликає до переговорів з рф, путін щоденно вбиває українців. Якщо Захід не позбавиться ілюзії стосовно істинної сутності росії, подібні злочини повторяться в Європі. Повторимо, після першого обстрілу на місце трагедії приїхали медики і рятувальники. В цей момент рф завдала повторного удару – і знову загинули люди, включаючи медпрацівника і рятувальника. Цей свідомий злочин свідчить про те, що росіяни прагнуть завдати якомога тяжчих втрат Україні.

Терор став звичним інструментом війни для путіна на тлі глухого кута, в якому опинилася його армія. Одеса була обрана ціллю тому, що перебуває порівняно близько від тимчасово окупованих територій, тому ППО не може швидко відреагувати і перехопити балістичні ракети.

Трагедія 15 березня є відображенням сутності путінської Росії і істинним обличчям «русского мира», який сіє розруху і смерть. Воєнні злочини росії в Україні підтверджують, що Путін став ворогом номер один для всього цивілізованого світу. Він готується до тривалої війни, а російські пропагандисти пишуть, що росія не має зупинятися в Україні. Відповідно, загроза для Молдови і для країн Балтії стає більш ніж вірогідною.

В 2021 році ніхто не вірив, що росія здатна розпочати загарбницьку війну в Україні. Невіра в російську загрозу для Європи може призвести до Третьої Світової війни. Поки Захід зволікає з наданням далекобійних ракет, артилерійських снарядів і додаткових систем ППО, українці платять своїми життями за мир в європейських містах.

Якщо російська загроза не буде переосмислена, путін матиме вдосталь часу і можливостей для підготовки до відкриття другого фронту проти Європи.

росію можна зупинити лише силою, тому додаткове виробництво сучасної високотехнологічної зброї є запорукою порятунку Європи від повторення там  трагедії в Одесі. Переозброєння та посилення Європи є єдиним фактором, який упередить повторення таких злочинів.

Збройні сили України є найдосвідченішою армією Європи, яка має практичний досвід повномасштабної війни з РФ. Якщо ЗСУ матимуть необхідну зброю, вони завдадуть російській армії непоправних втрат, передусім шляхом знищення дефіцитної військової техніки.

А постачання додаткових систем ППО – запорука порятунку життів цивільних українців. Такі системи як Patriot, SAMP(T), IRIS-T, NASAMS здатні збивати широкий спектр російських ракет і допоможуть упередити повторення таких трагедій як в Одесі у майбутньому.

Поповнення європейських арсеналів сучасними зразками артилерії, танків, винищувачів, систем РСЗВ та далекобійних ракет є кращою протидією територіальній експансії Путіна.

Водночас поруч з Одесою,  в придністровському регіоні Молдови невідомий дрон знищив російський військовий вертоліт. Атака на військову базу РФ у Придністров’ї це абсолютно російська провокація. Україна не має до цього відношення про що офіційно було заявлено.

Бюро реінтеграції Молдови повідомило, що інцидент з нібито “нападом на військову частину в Придністров’ї” є спробою спровокувати страх і паніку у цілому регіоні. Військова техніка, представлена на кадрах, не використовується вже багато років. Отже було знищено несправний гелікоптер, який вже довший час не використовувався.

Російські війська перебувають в придністровському регіоні Молдови незаконно, однак розв’язання цієї проблеми можливе лише за ініціативи офіційних властей Молдови. Не випадковими є останні заяви сепаратистів Придністров’я і Гагаузії з проханням до Москви надати їм підтримку начебто через утиски офіційного Кишиніву.

Російські спецслужби вже не вперше намагаються спровокувати ескалацію конфлікту в Придністров'ї, щоб дестабілізувати ситуацію у всій Молдові та на українському прикордонні поруч з Одесою. Реальну загрозу для молдовських громадян становлять саме російські дрони, які під час атак проти України регулярно порушують повітряний простір Молдови, а інколи і падають на її території.

  Олександр ЛЕВЧЕНКО, посол України в Хорватії 2010 -2017 рр.

Головне фото – 15 березня 2024 р. росія завдала ракетного удару по Одесі. Загинуло 20 осіб, десятки людей отримали поранення різного ступеня тяжкості/МВС

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: