Норвегія змінює назву Білорусі

НОВИНИ 30.05.2022 Коментарі 0

Норвегія вирішила змінити назву Білорусі – від неділі, 29-го травня, у скандинавській країні перестануть уживати назву «Біла Росія».

Про таке рішення фактичній президентці Білорусі Світлані Тихановській повідомила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.

«Глава дипломатичного відомства особисто зателефонувала Світлані Тихановській і повідомила їй, що Міністерство закордонних справ Норвегії використовуватиме назву Belarus замість Hviterussland (від норвезького hvite – білий і russland – Росія, Біла Росія)», - йдеться у телеграм-каналі лідерки Білорусі.

«Я рада, що цього дня ми можемо оголосити про зміну назви і продемонструвати нашу солідарність із демократичними силами у Білорусі», - цитує главу МЗС Норвегії Аннікен Гуйтфельдт прес-служба Світлани Тихановської.

Сама ж Аннікен Гуйтфельдт написала у своєму Twitter: «Від сьогодні, у Міжнародний день солідарності з Білоруссю, ми більше не використовуємо назву Білорусь норвезькою. Я із задоволенням сказала це лідерці демократичного руху @Tsihanousskaya вчора. Ми підтримуємо боротьбу білоруського народу за свободу та демократію!»

Символічно, що зміна назви відбулася у неділю, 29 травня, у Міжнародний день солідарності з Білоруссю. Принагідно нагадаємо, що львівський поет описав майбутнє тимчасово окупованої путінською росією країни.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: