Непереборна економічна опозиція

ПЕРЕКЛАДИ 10.08.2023 Коментарі 0

Охоронителі з ФСБ, які багато в чому є ключовими творцями того жахливого становища, в якому опинилася Росія, зазнали доволі серйозного когнітивного дисонансу після антивоєнних заяв засновника «Яндекса» Аркадія Воложа. Він висловив своє категоричне неприйняття варварської війни проти України. На думку бізнесмена зі статком 1,1 млрд.$ безперервні бомбардування території українського народу є жахливими. Важливо наголосити на суттєвому моменті: Волож оголошує про колективну відповідальність усіх росіян за кровопролиття, яке не має під собою жодних причин, окрім екзистенційних страхів кремлівського нікчеми із прізвищем Путін.

Велику цікавість викликає таємна викривальна заява Воложа. Можна скільки завгодно мусолити історію про виведення ним своїх активів за кордон та спроби здобути лояльне ставлення Заходу. Тут є приклад здорового бізнес-прагматизму успішного підприємця, який мав амбіцію трансформувати «Яндекс» у міжнародний конгломерат. У перспективі холдинг міг стати справді глобальним конкурентом американської корпорації Alphabet Inc., яка володіє Google. Воістину це стало би тріумфом російської розумної та м'якої сили. Росія могла би змагатися зі США на ринку цифрових технологій, видаючи мас-маркету дійсно серйозний продукт.

Але дубиноголовим путіністам подібні проекти здаються надто малозрозумілими. У їхній вузькій картині світу махіна «Яндекса» цінна як інструмент тупого обдурювання мас шляхом поширення запутінських наративів і повного блокування будь-якого альтернативного цифрового контенту. Сервіс «Яндекс.Новини» на початковому етапі вторгнення в Україну справді відіграв зловісну роль Великого Брата, який задає рамку сприйняття війни.

Демарш Воложа вже встигнули охрестити повстанням креативного класу проти всюдисущої шаріковщини. Та що там говорити, головний «яндексівець» віщує Росії подальшу деградацію через скочування її в безкомпромісну диктатуру сировинників. Волож висуває концепцію «нової Росії», яка могла би стати країною вчених, бути взірцем прогресу. Але натомість бал правлять тлусті коти, що пожирають надра країни, і залишають наступні покоління росіян біля розбитих ночов з паршивою екологією.

До речі, і теперішньому поколінню несолодко від управителів державного корабля. Воно живе у стані ідеального шторму: пропаганда могилізації, економічні та фінансові потрясіння, політична муштра задля служіння кривавому плішивому ідолу. Навіть наближення виборів уже не турбує Кремль, який усерйоз розробляє план скасування голосування і заміни його на плебісцит за схемою протягування поправок до конституції.

Фактично в населення Росії не залишається інструментів висловлювання своєї суб'єктності. Маси перетворені на статистичні одиниці, жалюгідні гвинтики непрацюючого механізму. Чим менше ресурсу залишається всередині путінського маховика, тим безжальніше він перемелює насамперед молодь. Росія перетворена на божевільний будинок войовничих людей похилого віку, пікейних жилетів.

Аркадій Волож своїм виступом дає сигнал про наявність партії незгоди з подібним катастрофічним сценарієм. Робить заявку на свою політизацію та початок консолідації здорових сил російського суспільства проти поточного лихоліття архаїчного консерватизму. Також він яскраво демонструє, як голосують ногами найбільш адекватні особистості. Їм, як і Воложу, просто ганебно асоціювати себе з Росією-вбивцею.

Якими будуть відтерміновані результати демаршу Воложа ще тільки доведеться усвідомити. Але він синхронізований із повзучим процесом обвалу рубля та погіршенням рівня життя мільйонів людей. Економіка стає головною опозицією режиму, що гине. А її, як відомо, у в'язницю не сховати, а отже, охоронителям доведеться покарати за поворот країни не туди.

ТГ-канал «Сито Сократа»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: