Спільники медведчука сидітимуть за спробу держперевороту – від 5 до 10 років

НОВИНИ 10.08.2023 Коментарі 0

За матеріалами Служби безпеки України четверо поплічників віктора медведчука отримали терміни  ув'язнення. За насильницьке захоплення влади в Україні термін отримав, зокрема, громадянин російської федерації – військовий розвідник за фахом, який був на «прямому» зв’язку із представниками адміністрації президента рф та спецслужб країни-агресорки.

"Зловмисники планували "синхронізувати" державний переворот з початком повномасштабного вторгнення рф. Тим самим сподівались допомогти агресору у якнайшвидшій окупації України.

За даними слідства, вони хотіли захопити владу через підконтрольні громадські організації у Києві та інших регіонах нашої держави.

Саме ці прокремлівські осередки мали ініціювати проведення в столиці України так званих "національних зборів".

На цьому "форумі" його організатори планували "затвердити резолюцію" щодо "відсторонення від влади" вищого військово-політичного керівництва України.

У разі відмови – зловмисники планували перейти до "силового сценарію". Для цього вони формували власне "бойове крило", до якого намагались залучити пів тисячі озброєних осіб.

Для пошуку "кандидатів" використовували власні зв’язки серед прихильників рашизму", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Підсумком багатоетапної спецоперації СБУ стало своєчасне викриття організаторів злочину, документування їхньої підривної діяльності та затримання на початку повномасштабного вторгнення рф.

Суд визнав зловмисників винуватими за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і призначив росіянину – 10 років, організатору злочину – 7 років, а двом його спільникам – по 5 років ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: