Не пускайте шахраїв за стіл

НОВИНИ 04.04.2024 Коментарі 13

З часу повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну багато хто з жителів східних областей України втратив свої домівки та був змушений переселитись на захід України. Зокрема, багатьох мешканців доправили евакуаційними потягами до Львова. Доброчинці, спонсори, місцева влада долучились до прихистку тих людей, в яких війна забрала все чи майже все.

Відчуваючи почуття солідарності до переселенців і усвідомлюючи трагічність життєвих обставин,  в яких вони опинились, не залишилася осторонь від допомогового руху адміністрація ПрАТ “ІРОКС”.

Так, у вересні 2022 року між  ПрАТ “ІРОКС” та Благодійною організацією “Благодійне товариство “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД” м. Львів” було укладено договір оренди приміщень на вул. Залізнича 7 (3, 4 поверхи) – на пільгових умовах. Згідно з договором «ІРОКС» надав в оренду приміщення, які слугували тимчасовим прихистком для біженців, що постраждали від російського вторгнення в  Україну.

Поселенням людей займалася згадана благодійна організація. Воднораз відповідно до договору “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД” м. Львів” відповідала і за збереження і стан переданого майна та у разі погіршення його стану мала відшкодувати власнику приміщень завдані збитки у повній вартості.

Звісно, можна зрозуміти тих людей, які опинилися в скруті і не з власної волі покинули рідні домівки, не можна безкарно нищити чуже майно, більше того – намагатись його «прихватизувати».

Але за все за порядком. Через рік експлуатації приміщень, а саме у липні 2023 року, була утворена комісія яка виявила численні пошкодження стін, сантехніки, замків і таке інше на загальну суму понад 649 тис. грн. Це величезна сума, компанія просто не може собі дозволити взяти нас себе такі колосальні збитки.

Водночас є розуміння, що люди, які проживали в приміщеннях ПрАТ “ІРОКС” стали заручниками ситуації, відтак ПрАТ “ІРОКС” дав товариству “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД” м. Львів” більш ніж півроку на відшкодування збитків, перш ніж оголосити наміри про розірвання договору.

Останньою ж краплею став один прикрий факт. ПрАТ «ІРОКС», дбаючи про санітарні умови переселенців, у січні 2023 року придбав нові чотири душові кабіни вартістю 32 607, 98 грн, які мали встановити самі ж представники благодійного товариства: старі кабінки вже не підлягали ремонту.

І от, на початку березня цього працівники ПрАТ «ІРОКС»  виявили, що нові душові кабіни, які так і не були встановлені, загадково зникли. Саме це викликало емоційну реакцію керівництва ПрАТ «ІРОКС» і усвідомлення того, що з такими «партнерами» не варто мати справу.

Але і це ще не вся історія. Деякі засоби масової інформації поширили відомості буцімто переселенцям, які досі проживають у приміщеннях на вул. Залізнична, 7, спеціально відключили світло. Хочемо зазначити, що це не відповідає дійсності. Річ у тому, що внаслідок неналежного використання орендарями 3-го і 4-го поверхів внутрішніх електромереж було пошкоджено центральний кабель живлення та виведено з ладу комутативну апаратуру, і саме це спричинило аварію в електромережі.

На цей час договір оренди з орендарями, які не виконують своїх договірних обов’язків розірвано і продовжено не буде. Водночас ніхто не збирався і не збирається викидати людей на вулицю, ми знаємо, що обласна влада надала їм нове приміщення. Щодо відшкодування завданих збитків, то ПрАТ «ІРОКС» звернулась з відповідними заявами  до поліції і до суду.

Замість висновку зазначимо таке. Через війну у нашому житті значно зросло число людей, які потребують нашої підтримки, і  ПрАТ «ІРОКС» готова нести свою соціальну відповідальність, але, на жаль, водночас з`явилось чимало фальшивих волонтерів і начебто доброчинних організацій, які згодом виявляються звичайними шахраями, що цинічно наживаються на людській біді.   

Андрій Кутянський, юридична служба ПрАТ «ІРОКС».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Галина
2024-04-05 22:28:30

Хто таки ірокс вже всім відомо-шахраї і наглі брехуни!!! Виставляють фото без всяких доказів, принижують мешканців прихистку, наймають якихось покидьків щоб ті загрожували мешканцям…ви обов’язково понесете відповідальність за кожне слово вашої брехні, за всі шахрайські вчинки!!! ГАНЬБА!

Олег
2024-04-05 21:47:28

Інформацію, яку надає компанія Ірокс, невідповідає дійсності.

Вадим
2024-04-05 19:04:21

Це просто огидно! Як той ірокс знущається над людьми, які вже постраждали від війни!

Леся
2024-04-05 17:23:42

Мирослава
2024-04-05 16:11:02

Люди добрі! стаття - просто супер! Благодійне товариство, вам дуже пощастило, тіштеся - відсудите гроші в керівника цієї помийки і в автора статті - буде за що закігнчити ремонт в новому притулку)) Так і бачу, як ваш юрист потирає руки і сідає писати позовну заяву))

Тарас
2024-04-05 15:59:51

Наполегливо рекомендую благодійному фонду подати позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації до цього інтернет-видання, до автора статті, а також зобов"язати їх виплатити моральну компенсацію на кілька мільйонів гривень! Я впевнений, що фонд цю справу виграє, бо тут кожне слово брехня!

Юрій
2024-04-05 13:54:50

Надіюся що ви понесете відповідальність за те що розповсюджуєте неправдиву інформацію.

Оксана
2024-04-05 13:36:49

Ірокс, Ви аферисти!!!!! Які наживаються на простих людях, що не можуть себе захистити, прокоментую з приводу душових, які були передані БО "100% життя м.Львів" іншою благодійною організацією, документи бачила особисто, процес встановлення і ремонту теж , бо те занедбане приміщення, яке здали в оренду за не маленьку винагороду , не могло використовуватися людьми, які постраждали війни за призначенням.

Т.Х
2024-04-05 13:15:57

Ганьба ПрАТу «ІРОКС»!!!

К.Н
2024-04-05 13:08:31

Так-так-так, хто б говорив. Та ж компанія" Ірокс " судитися більше 10 років з різними it - компаніями, державними установами та іншими організаціями. Звинувачують їх за продаж або порушення договорів оплати. Хто не вірить будь ласка гугл в допомогу, судові позови у Рокса дуже цікаві і масштабні. А містеру Микичаку бажаю всього найгіршого в його житті, так чинити з людьми під час війни потрібно бути мерзотою

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: