Чотирма прихильниками рашизму зайнялася СБУ

НОВИНИ 04.04.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України затримала чергову партію проросійських агітаторів. Серед них – хакер, який створював фейкові «відеозвернення» від нібито очільників Збройних Сил України. 

У різних регіонах України проросійські агітатори публічно вихваляли путіна та виправдовували збройну агресію рф. Також вони закликали до захоплення влади в Україні та героїзували воєнні злочини рашистів.

На Вінниччині затримали місцевого хакера, який за допомогою комп’ютерних програм створив фейкове «відеозвернення» одного з колишніх високопосадовців ЗСУ та поширив його у соцмережі TikTok. Ролик містив провокаційні заклики до насильницького захоплення держустанов України і вчинення масових заворушень на вулицях Києва.

У Київській області затримано колишнього депутата Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ. Він позиціонував себе як «експерт-політолог» й у своєму відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України.

Ворожий контент поширював у YouTube-каналі, Telegram, TikTok та Instagram-і зі загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.

На Прикарпатті кіберфахівці СБУ викрили прихильника депутата держдуми рф лєаоніда слуцкого – очільника прокремлівської партії ЛДПР.

Фігурант поширював в «Однокласниках» публічні виступи російського посадовця на підтримку агресивної війни проти України.

У Донецькій області кіберфахівці СБУ затримали мешканця Краматорська – ідеологічного прихильника рашизму. Він у російських соцмережах виправдовував захоплення частини східних районів України та героїзував російських окупантів.

Усім повідомили про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Стаття передбачає обмеження волі до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін із конфіскацією майна або без такої.

Злочинні дії агітатора з Вінниччини додатково кваліфікували за ст. 109 Кримінального кодексу України – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Максимальне покарання – від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: