Наслідки нічного ракетного удару російських терористів по Україні

НОВИНИ 16.02.2023 Коментарі 0

У четвер вночі, 16 лютого, росія завдала масованого ракетного удару по українській території. Випущено 32 крилатих ракети повітряного та морського базування.

Із цієї кількості 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 випустили два стратегічних бомбардувальники Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 зі шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська. Ще дві керовані авіаційні ракети Х-59, як повідомляє на своїй сторінці у FB Генеральний штаб Збройних Сил України, випустили два літаки тактичної авіації Су-35 з району окупованого Мелітополя.

«Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59. На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет», - йдеться у повідомленні.

У Дніпропетровській області зазнав атаки Павлоград: зруйновано 7 приватних будинків, іще з півсотні зазнали ушкоджень. Одна жінка 79-річного віку загинула, восьмеро людей отримали поранення.

Об'єкт інфраструктури зазнав ударів й у Кропивницькому районі Кіровоградщини. Без жертв.

Дві ракети вразили об'єкт критичної інфраструктури у місті Кременчук Полтавської області. Минулося без жертв, як і у Львівській області, куди в одне місце влучило одразу 3 ракети.

За словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, зазнав атаки об‘єкт критичної інфраструктури, від якого не залежить подача електроенергії. Пожежу після вибухів швидко погасили.

Військовий експерт Олександр Коваленко у своєму ТГ-каналі зробив декілька висновків за наслідками нічного удару рашистів.

По-перше, наявність ракет Х-22 у великій кількості, які не використали 10 лютого, свідчить про те, що росіяни їх можуть накопичувати окремо. Тобто, будучи для нинішньої ППО України практично не перехоплюваним елементом, їх можна вивести в окрему категорію ударів.

По-друге, накопичувальний потенціал БК становив 4-5 на добу (Х-22 не рахуємо, через окрему категорію), що свідчить про повернення накопичувального потенціалу БК окупантами на осінні показники 2022 року. Це може бути пов'язане з налагодженням постачання контрабандних елементів для виробництва.

По-третє, застосування куль із кутовими відбивачами може бути частиною адаптації росіян з метою підвищення ефективності своїх ударів. Адже за рахунок даних, примітивних і дуже дешевих об'єктів, вони не тільки відволікали нашу ППО, а й розкривали її місцерозташування.

На його думку, дешеві повітряні кулі з кутовими відображувачами росіяни можуть застосовувати і в подальшому для підвищення ефективності нальотів за допомогою відвернення на себе уваги засобів ППО.

Збита на Київщині російська повітряна куля (фото ТГ-канал YIGAL LEVIN)

Нічний удар він називає більш експериментальним, ніж пересічним, а українські сили ППО «пристосуються і до цих нових хитрощів ворога, зроблять відповідні висновки та покращать показники як реагування, так протидії».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: