На росії зросла кількість повідомлень про загиблих в Україні: кадиров закликав мовчати

НОВИНИ 15.02.2023 Коментарі 0

Головний тік-токер поневоленої Ічкерії рамзан «дон» кадиров закликав російських чиновників не «трубити» про втрати російського м’яса у війні проти України. Він розкритикував губернаторів, які розповідають про кількість загиблих і закликав їх не коментувати втрати.

«Я не розумію, коли керівники регіонів трублять про кількість загиблих у СВО. У мене запитання: навіщо? Пишуть все у найдрібніших подробицях і деталях», - цитує «дон-дона» ТГ-канал російської служби ВВС.

Його заклик з’явився після того, як журналісти британського медіа почали фіксувати зростання кількості загиблих росіян і різкий стрибок повідомлень про загиблих як у офіційних заявах, так і в соцмережах.

«Протягом 10-ти місяців війни російські джерела щотижня зазвичай повідомляли приблизно про 250-300 загиблих. У грудні та січні ця цифра зросла до 500-600 осіб за кожні сім днів. А за останній тиждень нам вдалося підтвердити загибель 1063 російських військових. Це найбільший приріст за весь час війни», - йдеться у повідомленні.

У ВВС припускають, що різкий стрибок підтверджених повідомлень про втрати може бути непрямим свідченням про початок наступальних дій рашистів, що останніми тижнями багато обговорюють у медіа.

Повідомлення російських чиновників є важливим джерелом підрахунку підтверджених втрат російських військових в Україні. У перші тижні та місяці вторгнення губернатори багатьох російських регіонів постійно повідомляли про загиблих, але з часом кількість таких публікацій почала знижуватися.

Наразі публічно про втрати повідомляють глави лише декількох російських регіонів. Про смерті військових тепер більше пишуть чиновники нижчого рангу – голови міст, сільських поселень, а ще частіше – офіційні сторінки шкіл, профучилищ і сільських будинків культури. Імена навіть тих військових, про які чиновники не повідомляли, потім з'являються на меморіальних табличках у школах. Їх імена написані на місцевих стелах (найчастіше вони називаються «меморіал загиблих у локальних конфліктах»). Зростає кількість публікацій про загиблих у соціальних мережах.

Разом із тим у пабліках різних населених пунктів доволі часто жваво обговорюють доцільність поховання з військовими почестями «зеків», які воювали в Україні у складі ПВК «Вагнер».

«Навіть якщо всі губернатори раптом замовкнуть, такі обговорення в локальних пабліках навряд чи припиняться»,- припускає ВВС.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: