На росії путін хоче «русопедію»

НОВИНИ 06.05.2022 Коментарі 0

Путінська пропаганда у творенні «альтернативного» інформаційного світу семиверстовими кроками наближає росію до Північної Кореї. У кремлі показали путіна, що у четвер, 5 травня, спілкується з генеральним директором товариства «Знанія» максімом дрєвалєм. Розмовляли про створення альтернативи «Вікіпедії».

Путін вважає, що достовірність та якість статтей у «Вікіпедії» залишає бажати кращого. Тому варто створити російський варіант. Назву наразі не пропонує. Можливо, це буде щось на кшталт «русо- чи рашапедії».

«Важлива глибока інформація, що красиво та талановито подана. Це дуже затребуване. Однією «Вікіпедією» неможливо користуватися, ми знаємо якість цієї інформації. Коли з'являються талановиті люди, професіонали, на думку яких можна покладатися, – це дорогого варте. Це як енциклопедія, тільки наживо», - сказав путін.

Дрєваль у відповідь повідомив, що його організація вже формує інтернет-енциклопедію, яка у майбутньому замінить іноземний ресурс. Він додав, що там буде контент виключно з достовірною інформацією.

Як іронізує телеграм-канал «ЧТД», дід, який користується світовою мережею через папки з роздрукованою інформацією, вирішив зробити вигляд, що розуміє, як працює інтернет.

За інформацією «ЧТД», після початку війни російська влада почала тиснути на «Вікіпедію», що  називає вторгнення вторгненням. Тиждень тому фонд Wikimedia Foundation оштрафували на 5 млн рублів.

Вікіпедія - загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія, якою опікується неприбуткова організація «Фонд Вікімедіа».

Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) та «енциклопедія». Засновниками Вікіпедії є Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз. Офіційне відкриття відбулося 15 січня 2001 року.

Будь-хто, у кого є доступ до читання Вікіпедії, також може редагувати практично всі її статті. Вікіпедія — п'ятий за популярністю вебсайт у світі.

Станом на 15 січня 2022 року містить понад 58 млн статей, що написані добровольцями з усього світу. Учасників Вікіпедії називають вікіпедистами. В березні 2013 року сайт відвідали понад 517 мільйонів осіб. Як інтернет-довідник Вікіпедія є найбільшою і найпопулярнішою серед подібних сайтів. За обсягом відомостей і тематикою Вікіпедію вважають найповнішою енциклопедією, яку коли-небудь створювали за всю історію людства.

Матеріали Вікіпедії, як і інших проєктів Фонду Вікімедіа, є вільними до використання, розповсюдження та вдосконалення на умовах ліцензій Creative Commons Attribution Share-Alike 3.0 Unported та GFDL, а сам сайт проєкту не містить рекламних банерів і працює завдяки добровільним пожертвам. Деякі оператори мобільного зв'язку надають доступ до Вікіпедії без стягнення плати за Інтернет-трафік[прим.

Однією з переваг Вікіпедії є можливість подання інформації рідною мовою — сайт складається із 326 мовних розділів. Найбільшою Вікіпедією за кількістю статей є англійська, яка містить понад 6 млн статей.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: