На росії готують насєлєніє до ударів західною зброєю

АНАЛІТИКА 31.05.2024 Коментарі 0

Дедалі більше країн Заходу дозволяють Україні використовувати зброю для ударів по території росії. Кремлівська пропаганда, звісно, відреагувала на цю загрозу у притаманному стилі.

Один із основних союзників Києва – США, попри обережну політику команди Джо Байдена у цьому питанні, все ж дозволив Збройним Силам України використовувати системи ППО на території росфедерації. The Washington Post пише, що у Білому домі підтримали необхідність збивати російські літаки та ракети у повітряному просторі ерефії. Також про це пише Politico з уточненням, що йдеться про територію росії виключно в районі Харківської області. Остання, як відомо, включно із Харковом останніми тижнями потерпає від терористичних атак агресора в основному по цивільних об’єктах.

Інформацію про згоду США знищувати військові російські цілі підтвердили і в Києві вустами прес-секретаря Президента України Сергія Никифорова. The New York Times із посиланням на американських чиновників прогнозує, що атаки по території рф можуть розпочатися найближчим часом.

Услід за Вашингтоном дозвіл надали у Берліні на використання німецької зброї. Про це повідомило видання Der Spiegel.

Перелік країн, які погоджуються, щоби ЗСУ били їхньою зброєю по росії (інфографіка - "Слово і діло") 

На тлі цього російська пропаганда вдалася до інформаційних контрзаходів, спрямованих на внутрішню і зовнішню аудиторію. Арсенал – традиційний: погрози, залякування та підготовка насєлєнія.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що російські пропагандисти «для підняття ура-патріотичного духу обивателів» почали кампанію про грізність російських ракет «Іскандер», «Бастіон», «Калібр», які з Калінінградської області досягнуть практично територій усіх країн, які погодилися із правом України завдавати ударів по росії.

«Такий собі натяк на чергову «червону лінію», що перетворилася на дипломатичний мем... Узагалі, цікавий пропагандистський хід... Ну, в зоні дії і що? Що далі? Ось, наприклад, завтра прилетить ATACMS по аеродрому Морозовськ, що далі? Прилетить Storm Shadow по штабу УВ «Північ», які дії? По групі російських військових кораблів у порту Новоросійська вдарить Scalp EG... чи AGM-158, реакція?

Третій рік поспіль ми спостерігаємо за тим, як росія загрожує всьому світу за допомогу Україні якимись «червоними лініями», які за популярністю вже перевершують «останнє китайське попередження (якщо хтось не знає, то «останнє китайське попередження» - це ідіома, що виникла в період Тайванської кризи, в рамках якої Китай зробив понад 900 «останніх попереджень» Тайбею)», - зазначає експерт.

Американська система ППО Patriot у Сумській області могла збити російські літаки та гелікоптери (The Washington Post)

За словами Олександра Коваленка, росія щоразу накреслює нові «останні червоні лінії», якими погрожує усім навколо. А як тільки перейдено крайню – «малює» нову. Цим кремль перетворив росію «загрозу від якої всерйоз сприймав увесь світ буквально декілька років тому», на посміховисько.

Політолог Євген Магда у своєму ТГ-каналі поширив інфографіку російського пропагандистського ресурсу з коротким коментарем до нього;

 - А на росії підгорає, ой підгорає. Це скрін з їхнього пропагандонського каналу. Готуються потроху

На фото: у травні 2023 року на росії повідомили, що українські безпілотники атакували кремлівську резиденцію путіна у москві. Головне управління розвідки Міноборони України тоді спростувало ці звинувачення

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: