В ГУР заявили, що Україна не причетна до удару дронами по Кремлю

НОВИНИ 08.05.2023 Коментарі 0

Україна не причетна до інциденту з дронами у Кремлі: в таких інформаційно-пропагандистський операція нема потреби

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю РБК-Україна.

– Щодо інциденту з дроном у районі Кремля. Як би ви прокоментували це? Що це було? Чи причетна Україна?

– Є офіційна позиція України, офіційних посадових осіб: ні, не причетні і в цьому немає потреби. Тому що заходи українських Сил безпеки та оборони спрямовані на деокупацію, визволення українських територій і на знешкодження військових об'єктів супротивника. Витрачати час, зусилля – а безумовно, подібна операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів для того, щоби провести якусь серйозну інформаційно-пропагандистську акцію, бо нічим більшим воно не є – напевно, це було б дивним. Точно цю подію не можна трактувати як замах на Путіна, як це подала російська пропаганда дуже швидко і дуже оперативно.

Що це було? Це могли бути різні сценарії – від активності місцевих сил спротиву до розборок між "вежами" Кремля. Тому що в будь-якому випадку, якщо це трактувати як внутрішньоросійське протистояння (а таким воно і є), то це така подія, яка працює на делегітимізацію режиму Путіна і показує, що він не контролює ситуацію.

– Інститут вивчення війни припустив, що це могла бути влаштована провокація власне Кремлем, можливо, для якоїсь ескалації або для того, щоби підбурити народ перед наступною офіційною хвилею мобілізації. Ви як вважаєте? Ви припускаєте, що за цим міг саме Кремль стояти?

– Це ймовірно. Але коли ми говоримо про Кремль, потрібно пам'ятати, що в нього є різні "вежі" і в них живуть різні люди, часто з різними, а іноді навіть з протилежними інтересами. Тому мешканці певних "веж" цілком могли бути до цього причетними.

Фото фото - скріншот із відео
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: