На місцевих виборах у Німеччині російська пропаганда зазнала поразки

НОВИНИ 13.11.2023 Коментарі 0

На окружних виборах Даме-Шпревальд (район у Німеччині у землі Бранденбург із центром – місто Люббен) кандидат від проросійськи налаштованої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) Штеффен Котре зазнав поразки.

Новим адміністратором округу став Свен Герцбергер (на фото) – мер містечка Цойтен, за якого віддали свої голоси приблизно 65 відсотків виборців. Участь у виборах узяло 147 000 осіб, повідомляє німецький інформаційний ресурс maz-online.de

Проросійський Котре у другому турі набрав 35 відсотків. Цікаво, що у першому турі (відбувся 8 жовтня) він лідирував – випередив незалежного кандидата Свена Герцбергера лише на пів відсотка (319 голосів). Обидва кандидати, щоправда, не набрали 50 відсотків голосів виборців, необхідних для перемоги на виборах. 

Політичний аналітик Олександр Фрідман звернув увагу на цей локальний виборчий процес у Німеччині як показовий. 

"Вони би не привернули увагу, якби кандидатом на цю посаду не був депутат Бундестагу від «Альтернативи для Німеччини» Штефан Котре – один із основних провідників наративів російської пропаганди в Німеччині й учасник ток-шоу на російських федеральних каналах. Після першого туру Котре лідерував, але в результаті нищівно програв. Поразка Котре – поразка російської пропаганди", - написав експерт у своєму ТГ-каналі.  

Свого часу Штеффен Котре отримав порцію критики від віцепрезидента Бундестагу Вольфганга Кубіцкі  через участь у програмі одного з головних пропагандистів росфедерації владіміра соловйова.
Про це на початку лютого цього року писала "Європейська правда" із посиланням на RTL. 

Кубіцкі тоді підкреслював, що не може оцінювати поведінку Котре як віцепрезидент німецького парламенту, а лише як політик. 

"Коли депутат від AfD шукає публічної солідарності з людиною (соловйовим, - ред.), чия програма тижнями ставить під сумнів право на існування і легітимність німецької держави, принаймні це говорить саме за себе", - заявляв політик Вільної демократичної партії, щовходить до коаліції.

Соловйов регулярно поширює брехню у своїй шоу-програмі й обговорював "превентивний ядерний удар" по Заходу. 

Штеффен Котре, який дистанційно через відеозв'язок брав участь у соловйовському шабаші, заявляв, що німецькі ЗМІ зроблять усе можливе, щоби налаштувати німецьке суспільство проти росії.

Відповідаючи на запитання, чи повинна Рада старійшин Бундестагу зайнятися цим питанням, Кубіцкі сказав: "Немає жодних санкцій Бундестагу за позапарламентську поведінку. Бундестаг не є "господарем" членів парламенту та не здійснює жодного "нагляду" в цьому питанні".

Позицію AfD щодо росії Кубіцкі прокоментував так: "Не маю жодних очікувань чи сподівань від партійного керівництва AfD з цього питання, тому що така поведінка в основному влаштовує цю партію, яка є патріотичною лише своїм дешевим фасадом".

Лідер правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Тіно Хрупалла під час теледебатів у червні цього року фактично порівняв Україну з нацистською Німеччиною, коли говорив про перспективи завершення війни, писала "Європейська правда". 

А участь свого співпартійця Штеффена Котре в шоу соловйова підтримав: "Вважаю, що наша позиція правильна і на російському телебаченні, це інша позиція, яка є в Німеччині".

У своєму відеозверненні Котре говорив, що "приголомшений" постачанням німецької зброї в Україну та порівняв ситуацію із Другою світовою війною, коли німецьку зброю також використовували проти росіян.

Фото maz-online.de

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: