Відступ загарбників від Дніпра: помилка, провокація чи ІПСО?

РОЗСЛІДУВАННЯ 13.11.2023 Коментарі 0

Московитські державні інформагенції повідомили, що командування угруповання «Днєпр» вирішило перекинути війська на схід від річки Дніпро, а за кількадесят хвилин цю новину анулювали. Рашистське мінубивства назвало це провокацією.

Повідомлення про перегрупування незадовго до 11 ранку 13 листопада розповсюдили «ріа новості» і «тасс».

«Оцінивши ситуацію, що склалася, командування угруповання «Днєпр» вирішило перекинути війська на більш вигідні позиції на схід від Дніпра, повідомляє м іноборони рф. Після перегрупування «Днєпр» звільнить частину сил, які будуть задіяні для наступу на інших напрямках, зазначили у міністерстві», - йшлося у повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі «ріа новості» (невдовзі пост видалили).

Приблизно через 10 хвилин після публікації держагентства анулювали свої новини. У повідомленні «тасс» сказано, що замітка про «перегрупування» випущена «помилково».

У мінубивства рф назвали «провокацією» повідомлення про «перегрупування».

«Розсилка хибного повідомлення про «перегрупування» військ у районі Дніпра нібито від імені прес-центру міноборони є провокацією», - заявили рбк у міноборони. Телеграм-канал «Обережно, новини» стверджує, що, за даними джерела в «ріа новості», агентство отримало інформацію про перекидання військ з фейкового акаунту міністерства оборони рф, яке, «імовірно, ведеться з території України». Інші джерела цього не підтверджували.

Вуса пєскова яко речник кремлівського карлика переадресували усі питання військовим.

Українська армія назвала повідомлення про «перегрупування» «інформаційною операцією проти України».

«Російські пропагандисти почали операцію з метою відволікання Сил Оборони України, та оголосили про вихід своїх військ з тимчасово окупованих територій Херсонщини. Наразі, за інформацією місцевих, жодних відповідних рухів військ ворога не зафіксовано. Відтак можемо констатувати, що наразі відбувається інформаційна операція проти України. Проте зауважимо, що відхід російських військ з Херсонщини – справа часу, й тому по факту ми маємо лише передчасний реліз», - повідомив з цього приводу Центр національного спротиву (створений Силами спецоперацій ЗСУ).

Станом на початок листопада українська армія створила кілька плацдармів на лівому березі Дніпра на Херсонщині. OSINT-аналітики повідомляли, що біля села Кринки була помічена українська бронетехніка. Офіційно про це ані загарбники, ані Сили Оборони України поки що не повідомляли.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: