На східному кордоні з Білоруссю Польща розгорнула новий танковий батальйон 

НОВИНИ 13.11.2023 Коментарі 0

На східному кордоні з Білоруссю – у селі Чартаєві Сімятицького повіту Підляського воєводства – Польща розгорнула новий танковий батальйон.

Про це повідомило міністерство оборони Польщі.

Зокрема, 12 листопада у Чартаєво міністр оборони Польщі Маріуш Блащак взяв участь у відкритті нової військової частини та зустрівся з солдатами новосформованої 1-ої піхотної дивізії.

"Подивіться, яка різниця між тим, що було до 2015 року, коли на сході нашої країни відбувалася ліквідація військових частин, і тим, що відбувається вже кілька років. Ми будуємо і відкриваємо нові військові частини. Залучаємо добровольці в армію. молодих людей, які хочуть пов'язати своє майбутнє з  Війська Польського. Ми оснащуємо ці частини сучасною зброєю", - зазначив міністр Блащак під час зустрічі з військовими.

Отже, у Семятичах (Чартаєво) розбудовують нову військову частину – танкову бригада – новосформованої 1-ої піхотної дивізії дивізії Війська Польського. Танкова бригада призначена для ведення бойових дій у складі дивізіону або самостійно в різних рельєфно-кліматичних умовах. Створення цієї бригади значно посилить бойовий потенціал збройних сил Польщі на ключовому напрямку оборони: т. зв. «Бєбжанський» край. Це територія особливого значення для системи оборони та територіальної єдності північно-східної Польщі.

Танковий батальйон буде оснащений південнокорейськими танками K2. Це сучасні танки, розроблені в 21 столітті

"Військові частини, які створюють у складі 1-ої піхотної дивізії легіонів, будуть оснащені сучасною зброєю", - зазначив міністр.

У Чартаєво вже є модульний табір з необхідною соціально-побутовою інфраструктурою, а розширення постійної інфраструктури планується в найближчі роки. На першому етапі створення підрозділу тут дислокуватиметься понад сто бійців, а згодом – кілька сотень постійно. Підрозділ матиме сучасну техніку, закуплену для Польщі в останні роки: окрім танків К2 Black Panther, самохідні міномети Rak та самохідні зенітно-ракетні системи Poprad.

"Звертаюся до мешканців Сем'ятицького повіту вступати до Війська Польського. Завтра розпочнеться останній строк добровільної військової служби. На службу до Війська Польського зареєструвалося 8315 добровольців. Збережемо такий рівень заявок, а потім і такий рівень розвитку. Війська Польського, чисельний розвиток. Це неймовірно важливо для безпеки нашої батьківщини",  - підкреслив очільник міноборони.

ЗМІ також повідомляють, що Польща розпочала формувати 1-шу піхотну дивізію у вересні 2022 року. Вона має складатися із 12-ти військових частин, чотирьох бригад, артилерійської бригади, чотирьох полків та трьох спеціальних батальйонів. Загальна чисельність мала би становити понад 30 тисяч осіб.

Фото – міноборони Польщі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: