На інформаційному фронті СБУ «зачистила» понад 1,2 тисячі проросійських агітаторів

НОВИНИ 28.12.2022 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила за період повномасштабної російської агресії понад 1 200 ворожих інтернет-агітаторів. Останні поширювали фейки та російські тези пропаганди про війну в Україні. Приблизно половина з них уже отримали повідомлення про підозру.

Такі цифри оприлюднив в ефірі телеканалу «Ми-Україна» начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

«СБУ виявляє зрадників, ворожих агітаторів і колаборантів, що діють в інтернет-просторі. Сьогодні в нас майже 1 200 кримінальних проваджень по них, 600 фігурантам повідомлено про підозри і майже 230 засуджено до різних термінів ув’язнення»,цитує Іллю Вітюка прес-служба СБУ у Львівській області на своїй сторінці у FB.

За його словами, сьогодні російські інформаційні диверсії вже не несуть такої загрози, як раніше. Одна із причин полягає в активній протидії з боку СБУ та роботі на випередження. Окрім того, потужну підтримку в інформаційній війні державним установам проти російського впливу пропаганди надають люди й організації. Українці «перетворилися на справжню кіберТрО».

Також Ілля Вітюк наголосив, що СБУ проводить свої спеціальні інформаційні операції, спрямовані на послаблення впливу російської пропаганди.

«Цього року вже заблокували 45 масштабних ботоферм потужністю понад 2 млн фейкових акаунтів, майже 500 проросійських Youtube-каналів з аудиторією більше ніж 15 млн підписників і близько тисячі інформресурсів, які працювали проти України», – повідомив Ілля Вітюк.

Фото ssu.gov.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: