НАТО проведе в Естонії наймасштабніші навчання з кібербезпеки

НОВИНИ 07.04.2023 Коментарі 0

Найбільші у світі кібернавчання відбудуться у Талліні 18-21 квітня. Їх проведе центр НАТО зі співробітництва у сфері кібербезпеки для близько трьох тисяч учасників.

За інформацією естонської телерадіокомпанії ERR, під час навчань Locked Shields 2023 учасники розв'язуватимуть реальні завдання у сфері кібербезпеки: протистоятимуть атакам на електромережі, підвищуватимуть спроможності мереж до захисту та ухвалюватимуть тактичні й стратегічні рішення у критичних ситуаціях.

24 команди з усього світу повинні будуть підтримувати життя в критично важливій інфраструктурі та ІТ-системах в умовах дефіциту часу. Як стверджує директор Центру НАТО зі співробітництва у сфері кібербезпеки Март Ноорма, жодні інші навчання з кіберзахисту не можуть запропонувати такий конкретний і детальний досвід, як Locked Shields.

Ці навчання протягом 7 місяців готували близько 500 організаторів. Вони створили за цей час більш як 5,5 тисяч різноманітних віртуальних систем. У них візьмуть участь групи кіберфахівців із 38 країн.

Навчання Locked Shields відбуваються регулярно з 2010 року.

Центр зі співробітництва у сфері кібербезпеки є підрозділом НАТО зі штаб-квартирою в Таллінні, який займається проблемами кібербезпеки країн Північноатлантичного альянсу. Україна приєдналась до кіберцентру при НАТО у березні 2022 року попри блокаду цього кроку Угорщиною у минулому.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: