НАТО призначило у Київ нового керівника свого офісу

НОВИНИ 17.07.2024 Коментарі 0

Із вересня 2024 року в Києві приступить до виконання обов’язків новопризначений старший представник НАТО в Україні. Ним став Патрик Тернер, який працював помічником генсека Альянсу та раніше обіймав низку високих посад на держслужбі у Великій Британії.

У середу, 17 липня про це призначення оголосив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомили в пресслужбі НАТО.

Як старший представник, Патрик Тернер очолюватиме представництво Альянсу в Україні, «діятиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою в Києві», а також «координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки і поради щодо ситуації в Україні».

«Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю можливості очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами і партнерами Альянсу задля надання підтримки Україні з боку НАТО», - прокоментував Тернер.

Раніше саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня ухвалив рішення про збільшення присутності НАТО в Україні, зокрема й вирішив призначити спеціального представника Альянсу в Києві. А в довгостроковій перспективі погоджено створення нової структури для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі, що матиме назву «Допомога НАТО з безпеки і тренування для України» (NSATU).

На фото: Патрик Тернер / NATO

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: