10 роковини, як рашисти збили літак рейсу MH-17: у путіна придумали ще більш брехливу версію

НОВИНИ 17.07.2024 Коментарі 0

ru-пропагандисти під приводом роковин збиття над Донеччиною літака рейсу MH-17 продовжують спроби звинуватити у цій трагедії Україну. Про це повідомив Центр протидії дезінформації.
 

Зокрема, активно поширюються повідомлення, ніби Україна «спеціально не закрила повітряний простір», а літак був збитий «за планом СБУ», який буцімто передбачав введення військ НАТО на територію України після цього теракту. 
 
Усі ці заяви російських пропагандистів є лише безглуздими інсинуаціями. Відповідальність за збиття літака рейсу MH-17 повністю несе росія. Міжнародне розслідування встановило, що літак був збитий ракетою із зенітно-ракетного комплексу «Бук», доставленого з рф на територію, контрольовану проросійськими бойовиками на сході України. 
 
"Про лицемірність рф свідчить і той факт, що вона переховує на своїй території трьох осіб, яких суд у Нідерландах у 2022 році визнав винними у причетності до збиття літака.  
 
осія вчергове намагається виправдатися та зняти із себе відповідальність за цей нелюдський теракт. Однак правда на боці України", - зазначили в ЦПД.

Нагадаємо,  17 липня 2014 року на Донбасі, де тривали бойові дії, росіяни з ПЗРК "Бук" збили малайзійський літак "Боїнг" рейсу MH17. Усі 298 людей, що були на борту, загинули.

Як пише ВВС, 2022 року окружний суд Гааги визнав трьох людей винними у причетності до збиття малайзійського "Боїнга". До довічного ув'язнення засудили:

  • колишнього "міністра оборони" бойовиків "ДНР" та полковника ФСБ у відставці Ігоря Гіркіна (більш відомого як Ігор Стрєлков);
  • колишнього голову військової розвідки бойовиків "ДНР", а також полковника ГРУ Генштабу Росії у відставці Сергія Дубинського;
  • підлеглого Дубинського у військовій розвідці бойовиків "ДНР" Леоніда Харченка (він єдиний з усіх обвинувачених був мешканцем Донбасу та громадянином України).

Ще 2020 року уряд Нідерландів звернувся до Європейського суду з прав людини з вимогою визнати відповідальність Росії за загибель 298 пасажирів та членів екіпажу "Боїнга-777", а також за відмову належним чином розслідувати цю справу. І цей суд все ще продовжується.

Фото - на місці катастрофи / Reuters

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: