Окупація України планувалася на 2015 рік: що під це задумували рашисти

ОКРЕМА ДУМКА 17.07.2024 Коментарі 0

Учора на півдні росії та в окупованому Криму сталися перебої зі світлом через відключення одного з блоків Ростовської АЕС. Зауважу, що до 2014 року Ростовська АЕС чудово живила південь росії без додаткових блоків. Тобто, якби Крим не було окуповано, то й перебоїв не було б.

Будівництво третього блоку Ростовської АЕС для живлення майбутнього окупованого Криму розпочалося у 2009 році. Рішення про окупацію було прийнято роком раніше – після війни 080808 у Грузії. У кремлі дослідним шляхом з'ясували, що агресія сходить з рук, і ухвалили рішення про підготовку нової агресії.

Закінчення будівництва енергоблоку планувалося на 2015 рік. За планом в Україні мали пройти перевибори Януковича, фальсифікації та Майдан. Але Майдан стався раніше і плани довелося перенести вперед. Третій блок будівельники закінчували ударними темпами на тлі блекаутів у Криму.

Були й інші інфраструктурні проєкти, які могли засвідчити підготовку агресії. Наприклад, у травні 2014-го на сайті окупаційної адміністрації Криму з'явилася «Схема територіального планування рф стосовно територій Республіки Крим та міста Севастополя».

На схемі є дві федеральні траси: Новоросійськ-Керч-Херсон-Одеса-Тирасполь та Ростов-Маріуполь-Мелітополь-Каховка-Миколаїв-Одеса-Тирасполь. Тоді мало хто звернув на це увагу. Лише у 2022 році стали зрозумілі плани, під які проєктувалися ці федеральні траси.

За оцінками фахівців, на підготовку такого документу йде два-три роки. Тобто плани окупації Криму та Півдня України відображалися в інфраструктурних проєктах ще до гарячої фази війни. Просто ми їх не помічали за стіною дезінформації, яку кремль створював задовго до 2014 року.

Людям властиво помічати яскраві події та не помічати рутину. Мало хто пам'ятає, як відразу після війни 080808 з'явилося «Русскоє єдінство» Аксьонова у Криму та партія «Родіна» в Одесі. Як кремль почав формувати інфраструктуру майбутньої «російської весни» на Донбасі. Ми цього не бачили. А даремно.

 

Юрій Христензен, блогер, громадський діяч, сторінка у FB

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: