Між Швецією та Туреччиною пробігло ГРУ

ПЕРЕКЛАДИ 29.01.2023 Коментарі 0

Старий диктатор Росії Путін увійде в історію як найбільший стимулятор розширення НАТО. Це реакція на варварську російську війну у Європі. Російське командування готується до ведення битв в Україні на кшталт загальновійськових операцій ірано-іракської війни. Такого світ не бачив понад 30 років. Враховуючи вузьколобість російського агресора, суміжні з РФ країни не почуваються у безпеці. З цієї причини нейтральні Швеція та Фінляндія вирішили вступити до Північноатлантичного альянсу.

Цей різкий поворот став до певної міри несподіванкою для «великого» геополітика. Раптом пішли нарікання і крики про величезні ризики: перетворення Балтійського моря на натовське озеро, відколу Калінінграда та навіть військові небезпеки для «другої столиці». Сам факт, що Санкт-Петербург потрапив під удар, як і нові порти на Балтиці, взагалі є грандіозним путінським прорахунком. Для пітерського клану він стає символом краху надій та провісником падіння. Розумні люди вказують: нерозумна експлуатація теми «споконвічних історичних земель» та спроби відкусити частини української території дають усі підстави для конструювання інгерманландського та карельського сепаратизму. Отже, час готуватися віддавати Ленінградську область і Карелію їх історичним власникам.

Путін спробував заспокоїти сатрапів заявами, що Москва не має проблем із Фінляндією та Швецією, а отже, і «безпосередньої загрози» їх входження в альянс не створює! Але у своєму соплежуйському стилі він одночасно пообіцяв, що Росія «відповідним чином» реагуватиме на розширення НАТО. Загрози недоумкуватого чекіста почали матеріалізуватися, наприклад, у вигляді шаблонних підривних акцій, спрямованих на гальмування інтеграції нових членів альянсу. Особливо російські спецслужби паразитують на протиріччях між Туреччиною і Швецією. Відомо, що між Брюсселем, Анкарою і Стокгольмом триває тристоронній переговорний процес з метою завершення процедур вступу до повноправного членства. Але просувається він нелегко через непоступливу позицію турецького лідера у зв'язку зі шведською роллю в курдській проблематиці.

ГРУ прагне максимально загострити протиріччя між сторонами, реалізуючи гібридні операції. У Швеції росіяни за допомогою своєї агентури організували провокацію, яка спричинила негативну реакцію президента Ердогана. Напередодні турецьких президентських виборів було розіграно образливе дійство зі спаленням Корану перед посольством Туреччини у Стокгольмі. Провокацію здійснив данець – засновник ультраправої партії «Жорсткий курс» Расмус Палудан, який раніше вже організовував подібні перфоманси у Данії, Франції та ФРН. Свій демонстративний антиісламський випад Палудан пояснив небажанням Ердогана впустити Швецію до НАТО. У цій брудній витівці значну роль відіграв агент ГРУ Чанг Фрік, який працював на RT і має рептильну проросійську газету Nyheter Idag. Саме він проплатив за вказівкою з Москви акцію з Кораном та обіцяв компенсувати Палудану всі його витрати. Як результат, російська ІПСО викликала галас у турецьких ЗМІ, і глава МЗС Швеції Білльстрем заявив про призупинення тристоронніх переговорів з ініціативи Ердогана.

У Стамбулі ГРУ за допомогою своїх маріонеток із місцевого політпроекту Vatan («Батьківщина») організували спалення шведського прапора. До цього ватаністи відзначилися заявами на підтримку російської окупації Криму, чого жоден солідний політик у Туреччині собі ніколи не дозволив би, адже це йде врозріз з офіційною зовнішньополітичною лінією Анкари.

Таким чином, і Швеція, і Туреччина стали мішенями російської психологічної операції. Хоча самі по собі наслідки цієї атаки локальні, але без належної жорсткої реакції на підривні дії Кремля слід очікувати на нові гібридні атаки з метою ослаблення обох країн.

Телеграм-канал «Сито Сократа»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: