«Мирний план від ЦРУ» оперативно спростував Вашингтон

АНАЛІТИКА 03.02.2023 Коментарі 0

Рашапропагандисти радо розтиражували історію про те, буцім глава ЦРУ пропонував віддати рф 20% української території в обмін на мир. А потім її спростували. Щоправда, зі спростуванням пропустили американців вперед.

РашаЗМІ активно передруковували інформацію зі швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung, яке з посиланням на неназвані високопоставлені німецькі джерела повідомило, ніби шеф ЦРУ Вільям Бернс пропонував офіційному Києву передати російській стороні близько 20% території України (це орієнтовно Донецька та Луганська області) в обмін на укладення мирної угоди. 

За інформацією NZZ, президент США Джо Байден у середині січня доручив главі ЦРУ звернутися з цією пропозицією до Москви та Києва. Німецькі політики зазначили, що Байден хоче уникнути затяжної війни в Україні, тому й запропонував територіальну поступку як частину мирного плану.

Натомість, як стверджує видання, обидві сторони відмовилися від такого варіанту. Київ не бажає, щоб територія України була розділена, тоді як росіянські офіційні особи заявили, що «вони все одно виграють війну в довгостроковій перспективі».

І лише після провалу місії Бернса, за інформацією NZZ, Байден наважився на постачання Україні танків Abrams.

Вашингтон досить оперативно зреагував на цю публікацію. Видання Newsweek процитувало заступника прес-секретаря Ради нацбезпеки Білого дому Шона Девітта, який заявив, що стаття NZZ «не відповідає дійсності». Пізніше й офіційний представник ЦРУ запевнив, що розповідь швейцарського видання є «абсолютно помилковою».

Як росіянці не тішились (яка у них сильна «переговорна позиція», про що багато хто згадав), але таки вирішили і від себе спростувати це повідомлення, ніби ЦРУ пропонувало росії шмат української території.
Вуса пєскова, які виконують функцію речника ліліпутіна, заявили: «Усе ось це повідомлення - це «качка». А ще спростували твердження про таємний візит Уільяма Бернса до москви.

Нагадаємо, що раніше видання The Washington Post повідомляло про таємну поїздку глави ЦРУ до Києва та його зустріч із Володимиром Зеленським у середині січня цього року. І цієї інформації Вашингтон не спростовував.

У росіянців традиційно спробували пофантазувати на тему такого «мирного торгу». 

«Якщо допустити, що глава ЦРУ справді був у Москві і Києві з мирною місією, то напрошується висновок, що колективний Захід вже змучився від «київського нариву» і шукає привід розпочати мирні переговори. Щоправда, американські умови для їх проведення виглядають пустушкою», - вирішили про всяк випадок набити собі ціну оглядачі пропагандистського радіо Sputnik. 

Натомість варіант із «качкою» рашапропагандисти пояснюють таким чином, що це хтось з урядів ФРН чи США шукає виправдання ухваленим рішенням. Мовляв, зробили що могли, але через відмови обох сторін довелося посилити позиції Києва танками. 

У рашистів традиційно винуваті усі навколо, окрім них самих. А ось тему із переговорами, яку вони весь час мусують в інфопросторі, фактично чи не вперше використали проти них. Хоча всю цю історію самі ж росіянці й могли гарно упакувати та злити «високопоставленим німецьким політикам», які поділилися з пресою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: