Міноборони України пояснило деякі нюанси законопроєкту про мобілізацію

НОВИНИ 27.03.2024 Коментарі 0

У Міністерстві оборони України опублікували роз'яснення щодо нового мобілізаційного законопроєкту. Отож, депутати Верховної Ради можуть проголосувати за такі положення. 

- Під мобілізацію підпадатимуть громадяни віком від 25 до 60 років – до 18-ти років.
- Із 2025 року у вищих навчальних закладах запроваджують базову військову підготовку.
- Від проходження базової військової підготовки в університетах звільнять деякі категорії громадян. - Замість строкової запроваджують базову військову службу на термін 5 місяців у мирний час і 3 місяці у воєнний.
- Громадяни України з 18 років зможуть обрати час проходження базової військової служби.
- Громадяни з 18 років, незалежно від проходження базової військової підготовки чи служби, отримають відтермінування до досягнення мобілізаційного віку;

Як повідомляє ТГ-канал "Лачен пише", у четвер, 28 березня, у профільному комітеті завершить розгляд усіх правок до цього законопроєкту. Станом на зараз, він готовий на 82%.

Нагадаємо, загалом депутати внесли понад 4 200 правок. Місяць тому народний депутат від фракції "Голос" і секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в етері марафону "Єдині новини" висловив сподівання, що "до кінця тижня ми опрацюємо цей законопроєкт". 

За його тодішніми прогнозами, до сесійної зали законопроєкт мав потрапити в першій половині березня. Як бачимо, прогнози не справдилися. Скільки часу займе процедура розгляду цього документа - питання відкрите. У випадку захисту депутатами своїх правок, розгляд документу затягнеться, припускав Роман Костенко. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: