Міністр оборони розповів про втрати росіян після купівлі українцями супутника

НОВИНИ 29.09.2022 Коментарі 0

За перших два дні роботи придбаного за народні кошти українців супутника виявлено понад 60 одиниць бойової техніки росіян. Її ворог маскував у лісосмугах та в інших укриттях.

Техніку виявили завдяки технології Synthetic aperture radar, яку застосовують супутники компанії ICEYE. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у FB.

«Зазначену техніку було би дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників. Натомість координати «схованого» були оперативно передані для нанесення вогневого ураження. Зокрема, у районі н.п. Хрещенівка та Українка на Херсонщині, а також поблизу Новоселівки на Донеччині. Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект зі супутниками», - написав пан Резніков.

Міністр оборони також виокремив у декількох пунктах основні переваги цієї системи розвідки з космосу:

По-перше, Україна отримала можливість комбінувати дані оптичних супутників від партнерів та дані SAR. Це принципово збільшує нашу здатність виявляти та наносити ураження російським окупантам.

Супутники з технологією SAR стають особливо актуальними восени та взимку, коли погана погода, хмарність чи сніг. Для них немає різниці – день чи ніч. Тому ворог не сховається.

По-друге, саме наші військові визначають, звідки і коли отримувати потрібні дані. Наразі здійснюється систематичний моніторинг основних районів ведення бойових дій на півдні та сході.

По-третє, відомості надходять від аналітиків до бойових підрозділів дуже швидко. Російським окупантам буде складніше приховувати свої наміри, це ще більше ускладнить їхню логістику.

За словами Олексія Резнікова, це – «реальний вклад у зміцнення оборони України завдяки технологічній перевазі», адже росіяни не мають таких можливостей немає.

На думку міністра, ідея з купівлею супутника відчиняє двері для «інших амбіційних ініціатив і рішень».

Інформацію у FB міністр оборони України Олексій Резніков поширив за підсумками зустрічі з волонтером Сергієм Притулою за участі представників міністерства оборони та Головного управління розвідки МО. Супутник фонд «Повернись живим» придбав замість трьох безпілотників «Байрактар» (їх турецький виробник передав Україні безкоштовно). Окрім супутника сили оборони України отримали доступ до інформації, яку збирають майже два десятки подібних супутників компанії ICEYE. Знімки зі супутників опрацьовують українські воєнні фахівці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: