Україна готує провокації проти хасидів – черговий рашафейк

НОВИНИ 22.08.2023 Коментарі 0

Рашисти не втомлюються вигадувати чи перекручувати інформацію про Україну та події у нас. Незадовго до традиційного свята Рош ха-Шана (Новий рік) вони зліпили новий тематичний фейк.

РашаЗМІ поширили «новину», ніби українці готуються «здійснити збройні провокації проти паломників-хасидів», які у вересні традиційно прямують до Умані. ЗСУ нібито завдадуть ракетного удару по місту з паломниками, аби шантажувати Ізраїль та отримати їхню систему ППО. Для поважності росіянці посилаються на слова посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука.

«Дайте ППО, а то обстріляємо хасидів» - під такими заголовками розганяли свою дезінформацію рашисти.

«Київ готовий на шантаж та озброєні провокації проти паломників-хасидів, щоб вибити в Ізраїлю ППО… Очевидно, що натовп прочан, які святкують Новий рік, не може бути метою ВКС рф. Однак українські націоналісти можуть скористатися цим випадком для великої міжнародної провокації з жертвами для подальшого тиску на ізраїльське суспільство заради постачання озброєнь», – пишуть рашаЗМІ.

Російську дезінформаційну кампанію збудовано навколо заяви посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, зазначають фактчекери проєкту StopFake. В інтерв'ю Liga.net у контексті приїзду паломників Корнійчук зазначив, що посольство України пропонувало Ізраїлю надати додаткові системи ППО для захисту своїх громадян, які їдуть на паломництво до Умані. Посол наголосив, що Україні не вистачає систем протиповітряної оборони навіть для повноцінного захисту великих міст від російських атак, тож паломники в Умані будуть у небезпеці.

«Я не виключаю ситуації, в якій росіяни можуть запустити кілька ракет у скупчення людей, а потім сказати, що це зробили українці. Ми озвучували таку позицію: Ізраїль неодноразово відмовляв у продажу ППО для захисту українських громадян – але, можливо, він захоче захищати своїх паломників», - сказав Корнійчук.

РашаЗМІ повністю спотворили сенс сказаного українським послом і заявили про «київську провокацію», що готується, проти хасидів. Насправді Євген Корнійчук не робив таких заяв – навпаки, він застеріг ізраїльських прочан від відвідування України у зв'язку з російською агресією.

За оцінкою Державної служби України з етнополітики і свободи совісті, 15-17 вересня до Умані мають намір приїхати понад 30 тисяч ізраїльських прочан. Забезпечити укриттями від російського обстрілу таку кількість віруючих, сконцентрованих на невеликій площі, практично неможливо. У зв'язку з цим влада наполегливо не рекомендує паломникам їхати в Україну і нагадує про підвищений рівень небезпеки в Україні у зв'язку з російським повномасштабним вторгненням росії та постійними ракетними атаками окупантів по об'єктах цивільної інфраструктури.

Незважаючи на заяви росії про святість та недоторканність релігійних свят, варто нагадати, наприклад, що під час святкування Великодня у 2023 році окупанти завдавали масових ракетних ударів по Україні. 16 квітня росіяни вдарили по храму у Нікополі Дніпропетровської області з важкої артилерії – поранення отримали двоє людей. Росіяни здійснили масовану атаку у кілька етапів на Запорізьку область, зруйнувавши при цьому місцеву церкву та житлові будинки. Також великодньої ночі окупанти вдарили по Миколаївській області, де російські ракети вбили двох підлітків. Загалом великоднього дня росіяни завдали 25 ракетних та 28 авіаційних ударів по Україні, а також здійснили ще 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Окрім того, Росія прицільно знищує культурно-історичні та релігійні споруди в Україні. Згідно з звітом Інституту релігійної свободи (ІРС), внаслідок російської агресії в Україні повністю знищено, пошкоджено чи пограбовано щонайменше 494 релігійні споруди – серед яких церкви, мечеті, синагоги, духовні навчальні заклади та релігійні святині.

Рашапропагандисти традиційно застосовують тактику «дзеркалки», аби перекласти відповідальність за злочини росії на Україну – звинуватити її в обстрілах українських територій. Проте саме росія обстрілює українські міста. Також пропагандисти намагаються посварити Україну із західними партнерами. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: