У Литві засудили повернення місії МВФ до росії

НОВИНИ 17.09.2024 Коментарі 0

Банк Литви засудив рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) відновити контакти з росією, підтримавши таким чином позицію Польщі, Латвії, Естонії та країн Північної Європи.

За словами очільника литовського Центробанку та водночас представника Литви в раді МВФ Гедімінаса Шимкуса (на фото, - BNS), росія не повинна отримувати від згаданої вище міжнародної фінансової інституції рекомендації щодо зміцнення економіки та фінансової системи країни-агресорки, повідомляє LRT.

«МВФ є найважливішою міжнародною інституцією, яка надає фінансову допомогу країнам-членам, які мають проблеми із платіжним балансом, в тому числі Україні. Тому країна-агресорка не повинна отримувати рекомендації МВФ щодо зміцнення своєї економіки та фінансової системи», - сказав Гедімінас Шимкус.

На початку вересня МВФ оголосив, що в жовтні відправить до росії свою першу з лютого 2024 року місію.

Минулої п'ятниці міністерство фінансів Литви повідомило, що на знак засудження цього рішення міністри фінансів Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Ісландії, Данії та Польщі закликали директора-розпорядника МВФ Крісталіну Георгієву відмовитися від цього кроку.

У спільному листі наголошено, що якщо МВФ відновить роботу своїх місій у росії, він стане першою міжнародною фінансовою установою, яка відновить співпрацю із кремлем від початку масштабної війни проти України в лютому 2022 року.

До слова, Гедімінас Шимкус у березні 2024 року висловився за конфіскацію заморожених російських активіві задля фінансуваня ЗСУ та відновлення України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: