Лукашенкові краще сидіти тихо

ОКРЕМА ДУМКА 09.09.2022 Коментарі 0

Удар ЗСУ у Харківській області поставив Росію перед необхідністю якось купірувати удари України. Однак ключова проблема Росії в даний момент – де взяти резерви. Фактично, Росія втрачає одну БТГ на добу. Це дуже великі втрати, які не можна поповнити швидко. Тому у Путіна зараз може бути спокуса змусити Лукашенка напасти на Україну чи створити видимість такої загрози, щоб Україна не мала резервів, необхідних на сході та півдні.

Розуміючи це, ЗСУ разом з іншими силовими відомствами розпочали навчання «Північний буревій-2022». По-суті, Україна відкрито показує Луці, що якщо він полізе до нас, то цей картопляний куколд Путіна отримає по рогах.

Мотивації воювати у білорусів ще менше, ніж у мобіків із ОРДЛО. Білоруси в більшості (а це відсотків 90-95%) хочуть залишитися осторонь війни. Лука також розуміє, що відкривши другий фронт на землі, він уже ніяк не може зупинити Україну від ударів по інфраструктурі та навіть наземної операції. Благо, у Білорусі все близько, тому Україна навіть наявним озброєнням може віджахати РБ на повну. А з урахуванням постачання по ленд-лізу такі можливості тільки зростатимуть.

Тому вусатий тарган повинен вибрати: нарватися зараз та отримати одразу по рогах або просидіти ще рік-два й отримати по рогах потім. Бо Бучу і звірства на Київщині, сотні ракет, запущених з території РБ, Лукашенкові ніхто не пробачить в Україні. Тому що скільки мотузочці не витися, у фіналі на Лукашенка все одно чекає шибениця.

Юрій Романенко, український політолог, експерт Українського інституту майбутнього (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: