Лукашенко відправив гінця у Північну Корею

НОВИНИ 17.04.2024 Коментарі 0

Заступник міністра закордонних справ Білорусі Євген Шестаков відправився 16 квітня у столицю Північної Кореї – Пхеньян. Про його візит стало відомо не від білоруських засобів масової пропаганди, а Центральної телеграфної агенції КНДР.

За повідомленням ТГ-каналу «Салідарнасць», про цей візит північно-корейська агенція написала одним рядком про візит білоруської делегації.

Основною метою візиту білоруської делегації є виконати доручення самопроголошеного президента лукашенка відправити 50 тисяч північнокорейських працівників індустріальних спеціальностей для заповнення виробничих потужностей промисловості та сільськогосподарської галузі. Про це пише «БЕЛАРУСКАЯ ВЫВЕДКА».

За даними джерела, така необхідність викликана катастрофічною нестачею кадрів і робочих рук у Білорусі.

У вересні 2023 року лукашенко під час зустрічі з російським диктатором путіним висловив ідею організувати «співпрацю на трьох» між Мінськом, москвою і Пхеньяном. Як нагадує Euroradio, заява білоруського сюзерена росії пролунала після візиту глави КНДР Кім Чен Іна до росфедерації.

«Знаю, що інтерес величезний у корейців до вас. Я думаю, шмат роботи і Білорусі там знайдеться. З урахуванням тих проблем, які існують» , - говорив тоді лукашенко.

Тоді ж він розповідав путіну про співпрацю Білорусі з африканськими країнами. І це не дивно – після запровадження санкцій Білорусь утратила європейський ринок і укає нові можливості для збуту продукції.

На фото en.yna.co.kr: Шестаков (ліворуч) привіз план вирощування бульби для порятунку рабів із КНДР від голоду?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: