Лукашенко про медіахолдинг з росією, новий телеканал і висвітлення президентських виборів

НОВИНИ 29.08.2024 Коментарі 0

Білоруський диктатор лукашенко провів 29 серпня закриту нараду щодо засобів масової інформації. З його слів, потрібно створити білоруський інформаційний телеканал а також медіахолдинг з росією. Серед іншого йшлося і про міграційну політику з Євросоюзом. ставлення до України та «вибори» президента наступного року. Громадськості показали тільки шматки, у яких лукашенко виступав як головний пропагандист і намагався переконати білорусів, що вони чутимуть і бачитимуть тільки правду, білоруську правду.

Пресслужба диктатора декілька коротких відеонарізок з наради за участі лукашенка, міністра інформації Марата Маркова, керівниці прес-служби Наталії Ейсмонт, керівника білоруського телебачення Івана Ейсмонта та заступника голови адміністрації президента Володимира Перцова.

«Ми скоро вступаємо у передвиборчу кампанію. Природно, що засоби масової інформації, на щастя, слава Богу, гратимуть практично одну з провідних ролей у цій ситуації. Я говорю, на щастя, що не інші проблеми – війни та інше. Краще на цьому полі воюватимемо та боротимемося, хоча не зовсім просто це… Ну, честь і слава вам, що ви все-таки вирішили самі, самотужки, реалізувати цей задум. Хоча, коли ставив перед вами колись це завдання, я думав, що ви будете залучати і іноземців для того, щоби це все створити. Але коли ви сказали самі, я думаю: «Гаразд, самі, можливо, щось не допрацюємо, але потім доналаштуємо, як у нас заведено казати. Але я, як і ви, дуже переживаю за те, як люди сприймуть усе це. Тому багато про це багато, але я хотів би почути те, що не говорили, які є проблеми в цьому плані. Обов’язково зробіть, наскільки це можливо, щоби це був справжній білоруський канал, без жодної брехні. У нас вистачає тем, що вигідні для нас. Але вони дуже вигідні для нас, показати їх, як вони є», - давав настанови лукашенко щодо створення Першого інформаційного телеканалу.

Опісля він перейшов до міграційної політики та пояснив, чому режим не перешкоджає (радше допомагає) нелегалам проникати з території Білорусі до країн Євросоюзу:

 - Нам що тут, темніти чи десь там, як і дехто каже: во пропагандисти зараз щось скажуть. Так, пропагандисти пропагуватимуть нашу міграційну політику в тому плані, що ми були для Європи відкриті щодо міграції. І через наш кордон миша не могла проповзти непомітно. Нам дорікають, що ми відійшли від тієї політики. Ну, так ми давно про це сказали. Ми не будемо проводити ту міграційну політику, яку ми колись проводили: пам’ятаєте, договори про реадмісію. Вони фінансували створення центрів на території Білорусі, можливо й росії. Якщо від нас люди йшли туди, афганці там та інші, ми їх забирали, розміщували у центрі та вирішували, що з ними робити. Ну, краще не придумаєш. Все було вирішено. Далі вони змінили свою політику, почали нас душити економічно, політично, інформаційно – ви це знаєте краще за мене – чому ми повинні їх захищати у плані міграційної політики? Це ж був їхній захист. Вони їх до себе тягли, цих людей, а нам в тиху говорили, слухайте, давайте ось ви робите так, ми вам на це і гроші ще дамо. Відійшли від цього. Ми чесно, відверто сказали, ми не будемо також проводити ту політику, яку проводили.

Я образно кажу, що, накинувши петлю на шию мені там і білоруському народу, ви хочете, щоб ми вас захищали. Ми цього робити не будемо. Ну навіщо нам щось приписувати, наприклад, і пропагувати, і брехати? Навіщо? Ми покажемо справжню політику».

Що стосується України, яку бульбофюрер назвав «українською кризою» - російським евфемізмом, то він переконував, що вона зрозуміла та чесна:

- Абсолютно зрозуміла, чесна політика. Тут я читаю, погано стає від того, що я читаю ці огляди світових засобів масової інформації: та лукашенко те, та він це, та він завтра розпорядиться – ой, йдуть туди Ніяких розпоряджень, ніяких наказів, щоб іти за межі нашої країни, не було і не буде. Ми тільки тоді воюватимемо, коли прийдуть до нас із поганими намірами. Ось і все. Тому я просто закликаю вас ґрунтуватися на правді. І пропагуватимемо тільки нашу білоруську правду.

Ми в дивовижному становищі опинилися у цьому плані. Нам не треба ні брехати, нічого не вигадувати. А інші країни цього не можуть. Їм треба справді там – ви краще за мене знаєте, як там обійти якісь проблеми, щось подати у вигідному ключі, м’яко скажемо. Нам це не треба, нам треба показувати, як воно є.

Окремі настанови стосувалися майбутніх «виборів» без вибору. Диктатор улесливо подякував пропагандистській обслузі за «найактуальніші теми нашого життя»

«І мене там часом непогано показуєте. Дякую, звичайно, але ми маємо в цю передвиборчу кампанію показати, що ми досягнули за цей час. І нам знову не треба когось за вуха сюди тягнути. Є що показати людям. Так, ми маємо чимало недоліків. Ну що вдієш, у всіх вони є. Але зроблено чимало, і треба це людям показати, а люди нехай уже визначають, що їм робити та кого обирати. Тому дуже важливим є питання підготовки засобів масової інформації передвиборної цієї компанії, що ми людям запропонуємо. Валити на користь чинного президента, якщо він буде кандидатом, нам це теж не треба. Спокійно треба показати те, що є», - радив білоруський господарник.

Насамкінець у відкритій частині лукашенко розповів про створення союзного медіа холдингу так званої союзної держави. Він буде, «звичайно, з урахуванням тієї політики, яка здійснюється в росії щодо ЗМІ».

Лукашенко наголосив, що інформаційна політика на росії - «це може навіть більше, ніж економіка».

«Росія величезна, без засобів, звичайно, не обійтися. Ну і через певні нюанси, росіяни приділяють дуже серйозну увагу засобам масової інформації. Ну, останнім часом у нас ставали дуже теплі, дружні стосунки з росіянами, особливо нагорі. Я думаю, це сприятиме створенню нормального, самостійного медіа холдингу на рівних», - не приховував диктатор, що чекає у майбутньому його поневолений народ.

Наступні його речення про найголовніший принцип– рівні умови в союзі з росією, можна сприймати як жарт чи насмішку:

- Ніхто під «козирьок» не бере, ніхто нікому, так би мовити, не підкоряється. На рівних. І ми з володимиром путіним багато обговорювали цю тему. Я жодного разу не чув від нього, коли ми обговорюємо ці питання, щоби він сказав, слухай, ми тут великі, ви малі, давайте так, давайте це. Останній раз, коли я жорстко поставив це питання: ну що, скільки ми говоритимемо про це? Треба якось рухатися і, перш за все, росіянам – треба створювати самостійний холдинг. Він каже: «Я тільки «за». Так, треба холдинг, треба, щоби Телеграм-канали, і в Інтернеті це було, блогери там». Він дуже добре в це посвячений – краще, ніж я. І він мені коли це розгорнув, я кажу: «Так нам більше і не треба. Ось саме так треба діяти».

Фото – скріншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: