У партії ПІС, що виграла вибори, але втратила владу, забрали 10 млн злотих

НОВИНИ 29.08.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 29 серпня, у Польщі Національна виборча комісія відхилила фінансовий звіт виборчого комітету партії  "Право і справедливість" щодо парламентських виборів 2023 року. Про це повідомив голова Національної виборчої комісії Сильвестр Марціняк.

Як пише RMF FM, після завершення засідання Національної виборчої комісії її голова Сильвестр Марціняк оголосив, що комісія ухвалила відхилити фінансовий звіт PiS за минулорічні парламентські вибори. Як зазначив він, за звичайних умов для "ПІС" дотація для виборчого комітету  становила б понад 38 млн злотих, але внаслідок виявлених порушень вона буде зменшена на 10 млн злотих, тобто становитиме 28 млн злотих.

Водночас, як зазначив Марціняк, партію позбавлять на три роки права на  державну субсидію на діяльність партії, якщо вона не оскаржить ухалену постанову.

Зокрема, постанова Національної виборчої комісії про відхилення фінансового звіту може бути оскаржена до Верховного Суду. Його може подати фінансовий представник виборчого комітету протягом 14 днів з моменту отримання рішення НВК. Надзвичайна контрольно-контрольна палата Верховного Суду розглядає скаргу та протягом 60 днів виносить постанову. Оскарженню рішення Верховного суду не підлягає. Якщо Верховний суд визнає скаргу обґрунтованою, Національна виборча комісія має постанговити рішення прийняти фінансовий звіт.

Національна виборча комісія висуноло звинувачення, що виборчий комітет  "ПІС" фінансував виборчу кампанію 2023 року, допускаючи численні  порушення -  на суму 3,6 млн злотих. Головний закид, що вибор  фінасувались сторіонніми людьми і не з партійних коштів. 

Фото – депутати ПіС у Сеймі/ПАП/Лешек Шиманський

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: